18. oktober 2019
Både humør og fysik fik det meget bedre, da Signe Lykke begyndte at spise mad, hun rent faktisk kunne tåle. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Både humør og fysik fik det meget bedre, da Signe Lykke begyndte at spise mad, hun rent faktisk kunne tåle. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Da maden blev ændret tog livet en god drejning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da maden blev ændret tog livet en god drejning
Opdateret 28. november 2016 kl. 14:00
Sorø - 27. november 2016 kl. 11:07
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Signe Lykke var fyldt 30, før hun fandt ud af, at der var en grund til, at hun hele livet havde gået og følt sig lidt sløj.

- Faktisk var det kiropraktor Carsten Nøddeskou, der sagde det til mig. At jeg havde alle symptomer på én, der ikke kunne tåle mælkeprodukter. Efterfølgende test hos lægen viste, at det var rigtigt. En uge efter at jeg havde droppet alle mælkeprodukter, havde jeg bare lyst til at danse. Jeg havde det så godt, og min trigeminus-neuralgi (smerter i ansigtsnerver, red.) forsvandt også, siger Signe Lykke, der i dag er 47 år.

Opdagelsen af mælkeprotein-intolerancen var blot første skridt på den vej, som Signe Lykke siden valgte at betræde fuldtids.

Hun, der oprindeligt er uddannet i ernæring og husholdning fra Ankerhus, arbejdede i nogle år i levnedsmiddelbranchen, samtidig med at hun alene skulle tage sig af sine to små børn, der i dag er voksne og flyttet hjemmefra.

Senere udvidede hun med en uddannelse som lægemiddelkonsulent - og stadig med fuld fart både på job og hjemme.

- I 2007 blev det for meget. Jeg fik stress. Der var mange måneder, hvor jeg stort ikke sov. Jeg tog til USA for at besøge min søster, og dér kom vendepunktet. Jeg faldt over en bog, der hedder »De ni indsigter«, og jeg begyndte at tænke over, hvad der egentlig gør mig glad. Der manglede noget i mit liv. Det var mere hoved end hjerte, siger Signe Lykke.

Så hun sadlede om. I dag bruger hun det meste af året på at være konsulent for fortrinsvis økologiske helseproduktfirmaer, og resten af tiden holder hun foredrag, rådgiver klienter i ernæring og skriver kogebøger.

Den fjerde af hendes kogebøger er netop kommet på gaden. Det er en veganer-kogebog. Før da har hun udgivet kogebøger med mad uden mælkeprodukter, glutenfri mad og mad i forhold til blodtyper.

Selv er hun også veganer, spiser efter sin blodtype og undgår mælk. Men langt fra fanatisk:

- Jeg forbyder ikke mig selv noget. Jeg elsker f.eks. ost, så forleden tog jeg en bolle med ost. Jeg nøøøød det. Ved særlige lejligheder giver jeg mig selv lov. Juleaften skal jeg da også have et lille stykke and. Fanatisme når man ingen vegne med.

Man kan læse mere på Signe Lykkes egen hjemmeside www.signelykke.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk