10. april 2020
Højt til vejrs jonglerer Jonas Telkamp Kristensen med elskede løbehjul. Nu er han dansk mester. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Højt til vejrs jonglerer Jonas Telkamp Kristensen med elskede løbehjul. Nu er han dansk mester. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Da Jonas hjulede med DM-pokalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Jonas hjulede med DM-pokalen
Opdateret 30. marts 2020 kl. 09:05
Sorø - 21. marts 2020 kl. 08:29
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Det er mig. Lige om lidt. Jeg kan godt. Jeg gjorde det i går, så kan jeg også i dag. Arh, for fanden...de nerver. Hvorfor pokker skulle Asger også gøre det så pisse perfekt. Træk vejret. Luk øjnene. Tænk det hele igennem. Jeg kan godt. Sæt gang i armen og appelér til publikum. De må støtte mig. Hold da kæft. Jeg har dem i ryggen! Sikke en larm! Fedt, mand! Kom så!«

Sekunderne inden 13-årige Jonas Telkamp Kristensen fra Pedersborg sætter fra og nærmest kaster sit toptrimmede løbehjul ind i kampen om den skinnende DM-pokal, er nerverne ved at spille ham et puds. En af hans sejeste venner, Asger fra Hørning, har kørt et kongeløb, så kun det bedste vil være godt nok, hvis favoritten fra Sorø skal kunne stille sig øverst på sejrsskamlen.

Løbehjulet er forsynet med nye hjul og nye håndtag. Turkisgrønt, præcis som Jonas har ønsket det. Der skal pangfarver til en pangpræstation.

»Første trick. For fuld skrue. Op i luften. Højt op. Fedt svæv. Nej, ikke nyde det nu. Rotér løbehjulet. Sæt fødderne på pladen igen. Nu kommer rampen. Bum. Ramt perfekt. Få benet i gang. Mere fart på. Mere fart.«

Det jeg kan lide
- Det er jo det, jeg godt kan lide. Fart og højde, siger Jonas, der forelskede sig i sit første løbehjul allerede som 5-årig.

- Og så kammeratskabet. Nok er vi konkurrenter, men vi er også gode venner.

- Ja, jeg ved ikke. Faktisk er det det hele omkring sporten, for det er også udfordrende at finde på nye tricks, fortsætter han.

- Det kan jeg gøre over alt. Tit sker det i baghaven. Det er også fint, at vi har fået en streetpark i Sorø - den må gerne blive udbygget - men jeg må indrømme, at skal man ind på de rigtig fede baner, så skal man altså til Brande eller Herning. Her er ramperne så høje, at man kommer fire-fem meter op. De mangler på Sjælland.

Stil og attitude
Der var 180 deltagere ved DM-stævnet. Af dem var 79 med i U14-rækken, hvor Jonas fra Sorø kunne løfte den flotte pokal som tegn på, at han er dansk mester. I lørdagens første runde var Jonas suveræn. Ikke mindst derfor var han storfavorit i søndagens finale mellem de femten bedste.

- Man har to gennemløb på hver 45 sekunder i indledende runde og hver et minut i finalen, fortæller Jonas.

- I finalen begik jeg to, små fejl. Jeg håbede, at dommerne ikke så det. Den ene gang satte jeg lige foden ned for at holde balancen. Den anden gang gled jeg på rampen, men den fejl forsøgte jeg at redde ved at række armen i vejret og lade som om, at det hele var meningen.

- Man får point for tricks, sværhedsgrad, stil og attitude - og det var helt vildt, da jeg kunne se, at jeg havde vundet. Godt nok forventede alle de andre, at jeg løb med mesterskabet, men jeg troede det ikke selv, siger Jonas med et smil.

Til Norge
Til daglig træner Jonas i Laden nær Slagelse. Han er medlem af SK8-Laden og Scoot Vestsjælland.

DM-stævnet kastede mere end medalje og pokal af sig. Firmaet Scootworld meldte sig nemlig på banen som sponsor for stortalentet fra Pedersborg.

- Det er jeg både glad for og stolt af, siger Jonas, der senere på foråret skal til Norge for at forsøge at kvalificere sig til VM.

Måske bringer fremtiden ham også til England, og så håber Jonas også privat at kunne besøge Estland, for der har de at af Europas bedste anlæg.

Og hvem ved, om Jonas en dag får lov til at se hele verden fra et roterende løbehjul i fem meters højde?

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk