29. oktober 2020
Det er nye tider for kommunens børnehuse, der må være parate til at blive lukket fra den ene dag til den anden. Det er tilfældet i Krongården lige nu. Billedet her er dog fra Grønnegården. Foto: Jens Wollesen
Det er nye tider for kommunens børnehuse, der må være parate til at blive lukket fra den ene dag til den anden. Det er tilfældet i Krongården lige nu. Billedet her er dog fra Grønnegården. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronavirus: Skoler, borgerservice og børnehus er ramt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronavirus: Skoler, borgerservice og børnehus er ramt
Sorø - 29. september 2020 kl. 16:21
Af Martin Pedersen

Der er konstateret coronavirus flere steder i Sorø Kommune, og derfor er forskellige kommunale funktioner i øjeblikket påvirket. Det gælder både skoler, en institution og internt på rådhuset i Sorø.

Børnehuset Krongården på Frederiksberg er i øjeblikket helt lukket og vil være det indtil fredag. Torsdag i sidste uge blev institutionens 120 vuggestue- og børnehavebørn og 23 ansatte sendt hjem med besked om at blive testet, fordi en af de ansatte blev konstateret smittet med coronavirus.

- Vi følger retningslinjer fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som vejleder os. Derfor holder vi lukket i syv dage, siger områdeleder Johanna Jonsdottir.

Lige nu er der ikke coronavirus hos børn eller voksne i andre daginstitutioner i kommunen.

Flere smittede på skole

På Sorø Borgerskole påvirker coronavirus også dagligdagen.

Fredag blev en elev i 9. klasse konstateret smittet, og derfor blev to 9. klasser og seks ansatte sendt hjem i isolation.

Mandag eftermiddag blev en elev i 4. klasse også konstateret smittet, og derfor blev flere sendt hjem. Det er samlet set en 4. klasse, to 9. klasser og 14 af skolens ansatte. Desuden er de to 8. klasser også hjemsendt og bliver undervist virtuelt på grund af personalemangel på skolen.

- Om vi skal lukke skolen, handler om, hvornår vi ikke har personale nok til at lave skole her. Vi vurderer, at vi ikke er der endnu, siger skoleleder Søren Brockdorff Jensen.

Han satser på, at 9. klasserne kan vende tilbage til skolen torsdag eller fredag, og at 4. klassen kan vende tilbage mandag.

Også på andre skoler

I sidste uge fik en lærer på Holbergskolen i Dianalund besked om, at vedkommendes coronatest var positiv.

Det betyder, at to 6. klasser og to 4. klasser er blevet sendt hjem i isolation. Den ene 4. klasse og halvdelen af den anden 4. klasse er indtil videre vendt tilbage i takt med, at de er blevet testet negative.

- Så lige nu har vi en kombination af virtuel og almindelig undervisning, hvor undervisningen bliver transmitteret til eleverne derhjemme, siger skoleleder Jakob Storm.

Han regner med, at 4. klassen er fuldt tilbage på skolen onsdag i denne uge, og at 6. klasserne er tilbage torsdag.

- Alle andre tests har været negative, så det virker som om, at smitten er blevet isoleret, siger skolelederen.

På Stenlille Skole er 19 elever hjemsendt, mens de venter på testsvar eller er i karantæne. 10 af skolens ansatte har været hjemsendt.

Borgerservice er ramt

En af kommunens ansatte i borgerservice på rådhuset i Sorø by blev konstateret smittet i sidste uge.

Derfor blev 14 ansatte fra borgerservice og fra andre afdelinger sendt hjem. De skal arbejde hjemmefra, indtil der foreligger et negativt testresultat. De hjemsendte vender løbende tilbage.

- Det er en ret stor gruppe af medarbejderne, der har været hjemsendt, men alle funktioner har været opretholdt med hjælp fra det øvrige personale. Nogle af de hjemsendte medarbejdere passer omstillingen hjemmefra, og nu er vi ved at være ovre på den anden side af puklen, siger vicekommunaldirektør Henrik Nielsen.

Plejesektoren går fri

Der er ingen smittetilfælde hos plejepersonale eller beboere på plejecentre.

- Og det er et væsentlig opmærksomhedspunkt fra vores side, for det vil betyde restriktioner, siger Henrik Nielsen.

Den første runde af systematisk testning af alt plejepersonale er blevet gennemført, og alle tests var negative.

Alt kommunalt plejepersonale bliver testet hver sjette uge.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk