26. september 2020
Charlotte Sabroe har været drivkraften bag den succes, Sorø Kunstmuseum har oplevet. Ikke mindst efter det udvidede museum åbnede i 2011. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Charlotte Sabroe har været drivkraften bag den succes, Sorø Kunstmuseum har oplevet. Ikke mindst efter det udvidede museum åbnede i 2011. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Charlotte Sabroe går på pension: Sorø Kunstmuseum skal have ny direktør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Charlotte Sabroe går på pension: Sorø Kunstmuseum skal have ny direktør
Sorø - 29. juni 2020 kl. 16:04
Af Bjarne Stenbæk

69-årige Charlotte Sabroe går på pension med udgangen af oktober.

Siden 1996 har direktøren på Sorø Kunstmuseum heddet Charlotte Sabroe. Formentlig med udgangen af oktober 2020 er det slut. Museet har slået direktørstillingen op, og det har sin baggrund i, at Charlotte Sabroe stopper.

- Jeg har i nogle år sagt til bestyrelsen, at jeg ikke fortsætter efter min 70 års fødselsdag. Jeg vil have kræfter og mulighed som pensionist for at kunne gøre noget og opleve noget, siger Charlotte Sabroe.

- Der er jo ikke så meget, der står og venter på mig, så jeg har da lovet bestyrelsen, at jeg er fleksibel, men museet håber på tiltrædelse 1. november 2020.

Godt tidspunkt

- Jeg har gået og tænkt en del, og jeg synes, tidspunktet er godt, fortsætter hun.

- Coronaen har betydet, at der sker meget nyt på museumsfronten. Nu kommer vi ind i post-coronatiden. Det betyder, at der fortsat skal tænkes nye tanker. Jeg synes, det er bedst, at de tanker tænkes af en, der skal fortsætte i jobbet, i stedet for at jeg lægger kortene, som en anden så ret kort tid efter skal spille - eller ændre på. Det er også sådan, at bestyrelsen sidder 2021 ud. Derfor ville det være uheldigt, hvis man næsten samtidig både skal have ny direktør og måske ny bestyrelse.

Det store afskeds-interview kan altså vente nogle måneder, men Charlotte Sabroe lægger ikke skjul på, at hun har nogle projekter og planer, som pensionisttilværelsen åbner mulighed for at få ført igennem.

Et privilegium

Selv om det er efter eget valg, er det med vemod, Charlotte Sabroe siger farvel.

- Det har været super sjovt og et kæmpe privilegium at stå i spidsen for Sorø Kunstmuseum, siger hun.

- Derfor er det da en stor beslutning - også fordi det ikke kun er en arbejdsplads, man forlader. Det er et helt arbejdsliv.

Kravene

Det er også noget af en arv, afløseren skal håndtere. Museumsdirektøren skal blandt andet:

* Som en samlende og motiverende figur at stå i spidsen for et engageret og levende museum, der lægger vægt på at udgøre et åbent, inviterende og relevant aktiv for brugerne.

* Være med til at sikre og udvikle udstillings-, forsknings- og formidlingsaktiviteter på et højt, kunstfagligt niveau, herunder at udbygge museets digitale tilstedeværelse, at arbejde med publikumsudvikling og at skabe grobund for partnerskabsudvikling med relevante institutioner og organisationer.

* Synliggøre kunstens potentialer ved at medvirke til at præge omverdenen gennem kunsten og dens æstetiske og sanselige oplevelser, herunder at skabe nye visioner for, hvordan kunsten kan facilitere demokratisk samtale og brugerinddragelse.

* Arbejde på at optimere museets sunde økonomi gennem fundraising, markedsføring og en markant synlighed, herunder at have sans for oplevelsesøkonomiens forretningsmæssige potentialer.

* Bidrage til at fastholde og skærpe museets profil i et nationalt og internationalt perspektiv gennem udvikling af et markant udstillingsprogram samt kommunikationsstrategier med gennemslagskraft.

Hele opslaget kan ses på sorokunstmuseum.dk.

Ansøgningsfristen er 27. august 2020 klokken 10.00. Ansættelsessamtaler holdes 3. september og 14. september. Tiltrædelse er 1. november eller snarest derefter.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk