27. maj 2020
Sorø Sø Camping ligger ned til Pedersborg Sø. På stolen ligger Carsten, og ved siden af står hunden Faust. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Sorø Sø Camping ligger ned til Pedersborg Sø. På stolen ligger Carsten, og ved siden af står hunden Faust. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Campingplads gør klar til en stille sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Campingplads gør klar til en stille sæson
Sorø - 07. april 2020 kl. 12:35
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Her i påsken går parret Lone og Martin Wellejus ind i deres 14. sæson som ejere af Sorø Sø Camping.

arrow Læs også: Pia og Jesper er på påske-camping: - Vi har diskuteret frem og tilbage

Men selvom campingpladsens beliggenhed lige ned til Pedersborg Sø normalt er meget populær, bliver det anderledes i år.

Coronapandemien har forandret det meste af verden - også livet på de danske campingpladser.

- Det bliver så spændende, hvordan den her sommer kommer til at gå, siger Lone Wellejus til DAGBLADET og Sjællandske.

Sæsonen er kun lige ved at gå i gang, men forandringerne er allerede tydelige på Sorø Sø Camping.

- Vi har færre gæster. De 80 pladser plejer at være udsolgt i påsken. I år kommer der måske 10 gæster. I midten af marts plejer de første udenlandske gæster at komme, men der er ingen i år. På den her tid plejer vi at snakke om, hvordan vi kan tiltrække flere gæster. Nu håber vi, at der ikke kommer for mange, for der skal helst være god afstand mellem campingvognene, siger Lone Wellejus.

- Det er underligt og tomt

Situationen påvirker livet på pladsen.

- Det er som at være i en boble på en eller anden måde, og vi må bare vente. Stemningen er den samme som alle andre steder: Underlig. Og tomt, siger hun.

Den fysiske indretning af campingpladsen er også ændret.

Der er opstillet håndsprit i området, og der er skruet op for rengøring og desinfektion af fælles faciliteter. Gæsterne bliver spredt ud på pladsen for at sikre stor afstand.

Bolchekogeriet, børnenes Bolchetog, tv-stuen, fællesspisningen og baren Alpeterrassen er indtil videre lukket ned. Imens opfordres gæsterne til så vidt muligt at undgå fællesområderne.

- Vi klarer sommeren

- Jeg ser det som mindre tilpasninger. Det kan godt ærgre mig, at børnene ikke kan bruge hoppepuden, og at gæsterne ikke kan samles i tv-stuen. Men det går nok. Skidt med det. Det er en samfundsopgave, at vi allesammen skal passe på hinanden, siger Lone Wellejus.

Situationen vil også få økonomiske konsekvenser.

- Det vil påvirke os voldsomt økonomisk, og hvis det bliver nødvendigt, vil vi søge midler fra hjælpepakkerne. Men at lukke campingpladsen, der er vi ikke. Jeg tænker, at vi klarer sommeren, selvom den bliver lidt mærkelig, siger hun.

- Men det bliver et problem, hvis grænserne er lukket hele sommeren, for normalt har vi mange udenlandske gæster. Til gengæld kommer der måske flere danske gæster. Det kunne jeg godt forestille mig, siger hun.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk