20. november 2019
Borgmester Gert Jørgensen er godt tilfreds med, at Sorø Kommune har fået en flot placering i Dansk Byggeris undersøgelse og er den kommune i regionen, der er gået mest frem. Foto: Jens Wollesen
Borgmester Gert Jørgensen er godt tilfreds med, at Sorø Kommune har fået en flot placering i Dansk Byggeris undersøgelse og er den kommune i regionen, der er gået mest frem. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bygge-rangliste: Sorø op som nr. 19

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bygge-rangliste: Sorø op som nr. 19
Opdateret 25. juni 2019 kl. 11:30
Sorø - 24. juni 2019 kl. 21:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Kommune hopper 26 pladser frem og er nu fjerdebedst i Region Sjælland i Dansk Byggeris undersøgelse af erhvervsklimaet. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Med et spring fra nr. 45 til nr. 19 er Sorø Kommune nu Sjællands fjerdebedste, når det handler om erhvervsklimaet inden for byggeri - kun overgået af Lejre, Kalundborg og Solrød. Sorø Kommune er den kommune i Region Sjælland, der er rykket flest pladser frem på ranglisten. Kommunen var i 2016 nede som nr. 86.

- Jeg er glad for, at vi nu også tilhører den øverste tredjedel på landsplan i Dansk Byggeris undersøgelse. Det har vi gjort i nogle år hos Dansk Industri, siger borgmester Gert Jørgensen (K).

- Vi har fået god respons på de forbedringer, vi har foretaget. Eksempelvis er der taget god imod vores nye udbudssystem, hvor virksomhederne kan komme i betragtning til opgaver, hvis de melder sig til. Det var tidsligere lidt svært at blive oprettet i systemet, men det har vi nu gjort lettere.

- Vi får stor ros for den dialog, vi har med virksomhederne. Til gengæld er sagsbehandlingstiden øget en smule, fortsætter han.

- Det ved vi godt. Vi har brugt resurserne lidt anderledes i det forløbne år, men det har andre kommuner åbenbart også gjort. Sagsbehandlingstiden er dog stadig acceptabel.

Når Sorø har taget et tigerspring, skyldes det blandt andet, at Sorø har opdateret vejledninger og informationer om kommunens udbudspolitik. Kommunen har også vedtaget, at AB18, der er byggeriets juridiske aftalegrundlag, skal benyttes uden afvigelser, ligesom Sorø nu udliciterer flere tekniske driftsopgaver.

Det har også haft betydning i undersøgelsen, at når kommunen kontrollerer, at arbejdsklausulerne overholdes, sker det på en mere hensigtsmæssig måde via stikprøvekontroller og på byggemøder.

Endelig har Dansk Byggeri lagt vægt på, at andelen af unge, der tager en erhvervsuddannelse, er steget markant, og at flere nyledige kommer i job.

På minussiden står der så, at ventetiden på at få en byggetilladelse er steget fra i gennemsnit 23 dage til 33 dage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk