21. september 2019
Der bliver også grundlovsfest i Dianalund i år, men den får følge af en hel række andre arrangementer i ugens løb - blandt andet den nye Kulturnat.Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Der bliver også grundlovsfest i Dianalund i år, men den får følge af en hel række andre arrangementer i ugens løb - blandt andet den nye Kulturnat.Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: By sætter drøn på kulturen i en hel uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

By sætter drøn på kulturen i en hel uge
Sorø - 19. marts 2019 kl. 11:26
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 4. juni er Dianalund klar til at tage fat på en ny tradition - en kulturnat. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Mellem kl. 19 og 23 vil alle byens kulturinstitutioner - og også Dianalund Centret - bidrage med oplevelser og aktiviteter, og tovholder for det hele er leder af lokalarkivet, Jørgen Mogensen.

Ideen til projektet kom fra Bent Gaardbo på Filadelfias Museum:

- Han spurgte, om det ikke var muligt, at kulturinstitutionerne på et tidspunkt prøvede at holde åbent en aften i stedet for i dagtimerne, hvor folk typisk er på arbejde. Derfra udviklede det sig, fortæller Jørgen Mogensen, der satser på, at kulturnatten skal være en årligt tilbagevendende begivenhed.

Der har været stor opbakning til nytænkningen, og indtil videre vil aftenen byde på følgende:

Kunstnergården har gratis omvisning i Saltofte Larsen samlingen, og der er kunstudstilling i huset. Tersløsegaard holder åbent, og selveste Ludvig Holberg - i skikkelse af skuespilleren Henrik Jandorf - dukker op på sin gamle gård.

Filadelfias Museum er åbent, biblioteket er åbent, Dianalund Borgerhus byder på kunstudstilling, Lokalarkivet viser udstillingen »Det erotiske Dianalund« samt 50-års-udstillingen og Dianalund Centret holder åbent frem til kl. 20.

Menighedsrådet sørger for korsang i kirken, og Filadelfias Teaterforening opfører »Engle og dæmoner på den nye scene ved borgerhuset.

Endelig har mange af lokalområdets kunstnere samt byens foreninger valgt at deltage i kulturnatten.

- Vi har stadig mange bolde i luften, og der er fortsat plads til folk, der vil være med, siger Jørgen Mogensen, der tager imod henvendelser på tlf. 30 29 40 91.

Men som det ofte går, når Dianalund sætter noget i gang, så bliver det gjort grundigt og stort.

- Dianalund Udviklingsråd har jo grundlovsfest dagen efter, og DUR henvendte sig til mig og spurgte, om vi ikke bare skulle prøve at få gang i aktiviteter hele ugen, så sådan bliver det, siger Jørgen Mogensen.

Mandag 3. juni vil der i Dianalund Borgerhus være arbejdende hobby-stande.

Tirsdag 4. juni gælder det kulturnatten.

Onsdag 5. juni er det tid til DUR's grundlovsfest.

Torsdag 6. juni bliver sportens dag med diverse arrangementer.

Og fredag bliver det hele sluttet af med en stor byfest.

- Og så må vi se, om det hele er en god ide. Det ved vi jo ikke før, at vi har afprøvet det, siger Jørgen Mogensen til Dagbladet og Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk