26. august 2019
Tre busruter risikerer at blive beskåret eller helt ryge ud.Foto: Bjørn Armbjørn
gallery icon

Se billedserie

Tre busruter risikerer at blive beskåret eller helt ryge ud.Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Busruter kan være i fare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Busruter kan være i fare
Sorø - 13. september 2018 kl. 15:01
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke kun Region Sjælland, der har udset sig offentlig transport som et muligt sted at spare penge.

Også i Sorø Kommune er nogle busruter i spil i forhold til at finde de fornødne besparelser. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Og i lighed med regionens forslag, vil også kommunens forslag især ramme den nordlige del af kommunen.

Som tidligere omtalt har regionen kig på Tølløsebanen, hvor færre afgange kan blive en realitet. Derudover overvejer regionen at nedlægge sin del af busrute 570, hvilket i Sorø Kommune vil ramme fra den nordlige del af kommunen og ned til Sorø.

I Sorø-sparekataloget får politikerne mulighed for at fjerne en, to eller alle tre aftenafgange (frem- og tilbagetur) på rute 425, der kører mellem stationerne i Stenlille og Sorø. Movias trafiktælling viser, at hver tur gennemsnitligt bliver brugt af otte passagerer. For hver tur frem og tilbage kan spares 130.000 kr.

Derudover er rute 420's seks daglige afgange i spil. Den gik kommunen ellers ind og lavede en erstatningsløsning på, efter at regionen for et par år siden sparede den væk. Trafiktællinger viser, at hver afgang gennemsnitligt bliver brugt af 12-14 passagerer. Der kan spares ca. 80.000 kr. pr. afgang.

- Vi har godt set forslagene, og vi er i fuld gang med at skrive et høringssvar, siger formand for Dianalund Udviklingsråd (DUR), Henriette Fosgerau til Dagbladet og Sjællandske.

DUR har svært ved at se, hvordan det f.eks. skal hænge sammen for områdets unge at komme til Sorø til aktiviteter om aftenen:

- Der er rute 425 vigtig - ikke kun for Stenlille, men også for Dianalund. Så vi håber meget, at forslagene ikke kommer i spil, siger Henriette Fosgerau.

I Stenlille er der endnu ikke set nærmere på sparekataloget, siger formand for Stenlille Handels-, Håndværker- og Borgerforening, Carl-Henrik Nielsen:

- Nej, det har vi ikke snakket om, og vi har først vores næste møde 7. oktober.

Også i den sydlige del af kommunen er en rute i spil. Nemlig en eventuel nedlæggelse af rute 487 med tilhørende omlæggelse af rute 483. De to ruter fungerer primært som skolebusser, og politikerne i udvalget for teknik og miljø sagde så sent som i februar i år nej til at ændre på de to ruter, da det ville give en hel del skoleelever ekstra 20 minutters transport hver vej.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk