26. juni 2019
Der bliver gået til vaflerne i kampen i U10-pigerækken mellem AG Håndbold og Tårnby. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Der bliver gået til vaflerne i kampen i U10-pigerækken mellem AG Håndbold og Tårnby. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bruger 18 timer i døgnet på stævne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bruger 18 timer i døgnet på stævne
Sorø - 28. december 2018 kl. 09:07
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kristian Egebæk Mortensen er en af de mange frivillige, der får julestævnet i Dianalund til at køre, skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Egentlig var Kristian Egebæk Mortensen frivillig i Dianalund/Tersløse Håndboldklub, inden en af sønnerne begyndte at spille, men da han for nogle år siden blev skilt, satte han ekstra ind på at give en hånd med ved klubbens store julestævne.

- Jeg havde ikke drengene i julen, og så kunne jeg jo lige så godt være nattevagt for de hold, der overnatter på skolen, fortæller han.

- Siden er den af mine sønner, der spillede håndbold stoppet. Men jeg er blevet valgt ind i bestyrelsen. Det betyder så, at jeg ikke længere har nattevagter. Til gengæld får jeg lov til at møde klokken fem om morgenen og lave morgenmad. Så kan jeg gå hjem, når jeg har lukket madkiosken klokken 23.00.

Sådan går torsdag og fredag, mens lørdagen slutter lidt tidligere. Men så skal det også regnes med, at de frivillige møder ind 2. juledag for at forberede stævnet.

- Vi har givet hinanden håndslag på, at vi tager det med et smil lørdag morgen, selv om vi stort ikke har fået noget søvn i 48 timer, føjer Kristian til med et smil.

- Og ja - det er da hårdt, men det er også sjovt. Det er sjovt at være med til at give børn og unge en god oplevelse, og samtidig er vi frivillige jo med til at sikre, at der sker noget i Dianalund.

Stævnet spilles ikke bare i Holberghallen. Også Pedersborg Hallen, Frederiksberg Hallen, Ruds Vedby Hallen og Stenlille Hallen er i brugt for at få afviklet de mange håndboldkampe, der også kaster en portion penge af til klubben.

- Jeg elsker at være i DTH, siger Kristian Egebæk Mortensen.

- Vi har både elite i form af herrernes divisionshold og bredde. Ungdomsholdene bliver dygtige til håndbold, og vi har både børn og voksne af begge køn. Det er en fornøjelse at have med at gøre.

Mens Tommy Skovlund Jensen passer dommerfløjten for spillerne på banen, kan trænere og ledere finde de spillere, der ikke er i kamp, over et ret stort område. Det sociale samvær og legen er nemlig også en vigtig del af det at være til et håndboldstævne.

- Det er smaddersjovt, siger 8-årige Molly og 10-årige Frida fra AG Håndbold. Førstnævnte er fra Albertslund, sidstnævnte fra Glostrup, og de er med i Dianalund for anden gang.

- Det er godt, at vi spiller en masse kampe, men vi hygger os også. Søvn får vi ikke så meget af, for vi skal godt nok tidligt op, men det ver sjovere at være til stævne, end det er at være derhjemme, hvor man kan sove længere. Vi hygger os på holdet, men ved sådan et stævne får man også nye venner, for vi kan sagtens have det sjovt med de hold, vi spiller imod.

AG'erne vandt den første kamp, og det gav lejlighed til at lufte »kampsangen«, mens der blev danset i rundkreds på banen:

»Lykkehjulet drejer - AG fik sin sejr! Åååååhhhh AG!«

Der spilles både fredag og lørdag. Finalerne afvikles i Holberghallen lørdag fra kl. 10.55 til kl. 18.00.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk