20. oktober 2018
Gert Jørgensen (K) ser ud til at kunne fortsætte som borgmester i Sorø Kommune. Her taler han med Johannes Lumholt, der formentlig ikke kom ind for partiet Nye Borgerlige. Lumholt skiftede i perioden netop fra K til NB. Foto: Merete Jensen
gallery icon

Se billedserie

Gert Jørgensen (K) ser ud til at kunne fortsætte som borgmester i Sorø Kommune. Her taler han med Johannes Lumholt, der formentlig ikke kom ind for partiet Nye Borgerlige. Lumholt skiftede i perioden netop fra K til NB. Foto: Merete Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester-effekten slog igennem i Sorø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester-effekten slog igennem i Sorø
Sorø - 21. november 2017 kl. 23:40
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gert Jørgensen ser ud til at kunne fortsætte som borgmester i Sorø Kommune.

arrow Læs også: Flot valg for Gert J.

Den endelige mandatfordeling i Sorø Kommune foreligger endnu ikke, men det ser ud til, at borgmester Gert Jørgensen får endnu fire år i stolen.

Konservative gik frem med 4,6 procent og vinder to mandater - eller reelt et i forhold til sidste valg, fordi Johannes Lumholt i perioden er sprunget fra K til Nye Borgerlige.

Valgets store taber blev til gengæld et af de andre regerings-partier, Venstre. Venstre gik tilbage med 9,4 procent og stod ved reaktionens slutning til at miste to mandater. Venstre fik sidste gang fem mandater, men undervejs er Birgitte Hansen blevet ekskluderet, så hun stillede denne gang op med sin nye liste, Blå Fornyelse.

- Det er et ærgerligt resultat, siger Rolf Clausen og Jens Nygaard fra Venstre.

- Vi får øretæver for at være jordnære og sige tingene sådan, som de er. Vi har arbejdet seriøst og godt. Det er jo ikke mindst i udvalgene, at arbejdet foregår, og vi har haft tunge udvalgsformandsposter. Vi er kede af, at vi får stryg, når vi i den grad har taget ansvar og absolut har ydet vores store bidrag til at få bragt balance i økonomien i Sorø Kommune.

- Borgmester-effekten har været åbenlys, og vi har ikke formået at komme frem med vore budskaber i tilstrækkeligt omfang, fortsætter de to.

- Og så er det vel også lidt utroligt, at man kan komme i byrådet på at love 30 timers arbejdsuge til fuld løn og et års gratis husleje, hvis man åbner forretning i Sorø.

Sidstnævnte er en hilsen til Alternativet.

Venstre har undervejs via formanden for kultur- og fritidsudvalget, Jørgen Larsen, været involveret i en uheldig sag omkring timefordelingen i Sorø Hallerne. Om den sag har spillet ind på resultatet er uvist. Til gengæld har det kostet partiet en del stemmer, at Birgitte Hansen ret tæt på valget blev ekskluderet, fordi hun efter flertallets mening for ofte indtog særstandpunkter - og så er der også forlydender om, at man var usikker på, om hun ville støtte partiets spidskandidat, Rolf Clausen, når der skulle vælges borgmester - eller hun ville pege på Gert Jørgensen.

Hverken Lars Schmidt (DF) eller Gert Jørgensen (K) ønsker at udtale sig, inden den endelige mandatfordeling er på plads. Faktisk forsøgte borgmesteren at få et møde i stand med DF for at aftale fordeling af poster - men Schmidt ville vente, til det endelige resultat forelå

arrow Rødt drama på valgnatten: Sådan blev der forhandlet
22. november 2017 kl. 04:35 Opdateret: kl. 04:35
arrow Gert Jørgensen fortsætter som borgmester
22. november 2017 kl. 02:45 Opdateret: kl. 02:45
arrow Sådan ser det nye byråd ud
22. november 2017 kl. 02:42 Opdateret: kl. 02:42

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk