19. oktober 2018
Mikkel Rath Pedersen og andre bekymrede beboere på Smedevej på Frederiksberg har startet en underskriftsindsamling mod trafikken fra en ny grusgrav i området. Foto: Martin Pedersen
Mikkel Rath Pedersen og andre bekymrede beboere på Smedevej på Frederiksberg har startet en underskriftsindsamling mod trafikken fra en ny grusgrav i området. Foto: Martin Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere samler underskrifter for sikrere trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere samler underskrifter for sikrere trafik
Sorø - 12. november 2017 kl. 06:02
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En gruppe beboere på Smedevej ved Sorø har nu taget skridtet videre i kampen mod den tunge trafik, som en ny grusgrav i området kan medføre.

På hjemmesiden www.skrivunder.net har borgergruppen startet underskriftsindsamlingen »Sikker trafik på skolevejen Smedevej«. Og indtil videre har over 80 personer skrevet under for at vise opbakning til sagen. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Mikkel Rath Pedersen er en af de bekymrede beboere på Smedevej. De håber på mere opmærksomhed på sagen, forklarer han.

- Vi har lavet underskriftsindsamlingen for at gøre kommunen opmærksom på sagen, og fordi vi ikke synes, at der har været meget reaktion fra kommunens side. Og det er også for at gøre andre brugere af Smedevej opmærksom på det. Her giver vi en mulighed for at sige, at man er utilfreds med den tunge trafik, der snart kan blive til virkelighed, siger Mikkel Rath Pedersen.

Det er stadig uvist, om Smedevej vil blive belastet af tung trafik fra en ny grusgrav. Region Sjælland har endnu ikke givet tilladelse til at grave efter grus på grunden, der støder op til krydset ved Smedevej og Gl. Smedevej. Men hvis ejeren af grunden får gravetilladelsen, så ønsker han at lade lastbilerne køre direkte fra grusgraven og ud på Smedevej. Det bliver svært at forhindre udkørslen direkte til Smedevej - med mindre Sorø Kommune går ind i sagen for at forhindre det.

Og beboerne håber netop, at Sorø Kommune vil gå ind i sagen. Det forklarer Mikkel Rath Pedersen.

- Vi håber selvfølgelig, det vil føre til, at kommunen kan se, at det ikke er så smart en beslutning at lade tung trafik køre der. Hvad kommunen så skal gøre, det ved vi ikke. Vi har givet nogle alternativer. Ingen af dem ligger lige til højrebenet. Men vi synes, det er noget, kommunen bliver nødt til at overveje, siger Mikkel Rath Pedersen.

Beboerne foreslår selv, at grundejeren kører fra den mulige nye grusgrav mod nord til en eksisterende grusgrav og derfra kører ud på Parnasvej. En anden mulighed kunne også være at krydse en anden privat grund, så lastbilerne tilkører Smedevej tættere på Parnasvej.

Men egentlig er det ikke så vigtigt for beboerne, hvilken alternativ løsning det måtte ende med.

- For os er den mest optimale løsning hvad som helst andet, end at køre ud til krydset på Smedevej. Om det så skal være den ene eller anden løsning, det er det muliges kunst, for det berører to andre lodsejere, siger Mikkel Rath Pedersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk