25. maj 2019
Sorø BoksGym og Sorø Taekwon-Do Klub kunne spejle sig i hinandens værdier. Derfor blev det taekwondoklubben, der fik boksernes udstyr. Fra venstre er det Alex Christoffersen, Thomas Kortegaard Brandt, Brian Nielsen og Daniel Heintze. Foto: Bjarne Stenbæk
gallery icon

Se billedserie

Sorø BoksGym og Sorø Taekwon-Do Klub kunne spejle sig i hinandens værdier. Derfor blev det taekwondoklubben, der fik boksernes udstyr. Fra venstre er det Alex Christoffersen, Thomas Kortegaard Brandt, Brian Nielsen og Daniel Heintze. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bokseklubben har doneret sit materiel til taekwondoklubben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bokseklubben har doneret sit materiel til taekwondoklubben
Sorø - 17. oktober 2018 kl. 11:59
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø BoxGym har drejet nøglen. Materiellet benyttes fortsat til kampsport. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Sorø BoxGym er historie. Syv år fik klubben, der nu er lukket som en konsekvens af, at kommunen ikke kunne finde plads i budgettet til at betale for huslejen i lokalerne på Fulbyvej, og klubben kunne heller ikke selv magte opgaven.

- Vi er især ærgerlige over, at det ikke lykkedes at skabe et kampsportcenter på Fulbyvej, siger Brian Nielsen og Daniel Heintze, der sammen med Alec Christoffersen og træner Glenn Liechti stod i spidsen for klubben. De to nævner også Mogens Schwensen som en forudsætning for, at det lykkedes at stable bokseklubben på benene - en klub, der på holdet havde omkring 30 af de unge, deri hvert fald for en dels vedkommende har svært ved at finde ind i det øvrige foreningsliv.

Et sådant center ville også være åbent for eksempelvis kommunens skoler og institutioner, der i øvrigt i forvejen jævnligt har gæstet både bokseklubben og klatreklubben, der også har holder til på adressen.

- Det er bare så ærgerligt, siger Brian og Daniel.

- Men vi kunne altså ikke få økonomien til at hænge sammen, og en flytning til et lokale i en hal, hvor vi skal sætte det hele op og tage det ned igen hver træningsdag, giver ikke nogen mening.

For bokseklubben var det vigtigt, at måtter, handsker, sandsække, boksebolde mv. kom ud at gøre gavn.

- Det skal ikke opmagasineres i mange måneder, før det bliver ubrugeligt, siger Brian Nielsen.

I stedet kiggede klubben sig om efter andre, der kunne have gavn af materiellet.

- Det var vigtigt for os at finde en klub, der havde nogenlunde samme værdigrundlag, siger Daniel Heintze.

- I Sorø BoxGymn har vi lagt meget seriøsitet i træningen. Men det var langt fra kun det sportslige, vi lagde vægt på, vi gik lige så højt op i det sociale samvær og i fællesskabet.

Det samme værdigrundlag fandt bokserne i Sorø Taekwon-Do Klub, og derfor kontaktede bokserne Thomas Kortegaard Brandt fra takewondoklubben, og han sagde straks ja tak til at modtage de mange gaver.

- Vi er meget beærede, og vi er stolte af, at en anden klub har fået øje på det arbejde, vi gør. Det varmer med sådan et skulderklap, siger han.

- Meget af det, vi har fået, kan gå direkte ind i vores trænings. Andet kan vi bruge af og til, mens der også er noget af det, som vi vil give videre til en anden kampsportsklub. Det er vigtigt for os, at vi samarbejder om at få anvendt tingene til gavn for idrætsudøverne - ikke mindst børn og unge.

Thomas Kortegaard Brandt føjer til, at han i begyndelsen ikke troede, at der var tale om en gave.

- Da Alex Christoffersen ringede til mig, svarede jeg ham, at det kunne vi nok finde en pris på. Så jeg blev lidt overrasket, da han så kunne fortælle kig, at det var skam noget, vi fik, fortæller han med et smil.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk