20. september 2020
Naturbørnehuset har til huse på den gamle Munke Bjergby Skole og benytter det grønne område ved skolen. Foto: Per Christensen
Naturbørnehuset har til huse på den gamle Munke Bjergby Skole og benytter det grønne område ved skolen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnehus bliver måske udvidet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnehus bliver måske udvidet
Sorø - 03. december 2019 kl. 17:04
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere gange gennem det seneste stykke tid har Sorøs politikere bedt kommunens børnehuse om at gøre plads til flere børn. Og nu er turen kommet til Naturbørnehuset i Munke Bjergby.

Kommunens fagcenter foreslår, at der bliver oprettet en vuggestuegruppe med plads til 14 børn i børnehuset med opstart i 2020. Politikerne i børne- og undervisningsudvalget skal tage stilling til forslaget på det kommende udvalgsmøde.

Naturbørnehuset er den eneste daginstitution i kommunen, der ikke har en vuggestuegruppe.

Nanna Natacha Pedersen er selv forælder og formand for den nordlige områdebestyrelse, der dækker kommunens nordlige dagtilbud.

I områdebestyrelsen er man positivt stemt over for nye vuggestuepladser i Naturbørnehuset.

Børnehuset ligger tæt på det sydlige område. Det betyder, at Naturbørnehuset bliver brugt af forældre fra både kommunens nordlige og sydlige område.

- Derfor vil det også afhjælpe, at der er behov for vuggestuepladser i område syd. Det er positivt, at børnehuset på den måde kan rumme børn fra begge områder. Børnehuset har pladsen til det, og jeg tror også, at børnehuset selv er positiv over for at kunne få en vuggestuegruppe, siger hun til DAGBLADET og Sjællandske.

Dagplejerne må dog ikke glemmes, mener Nanna Natacha Pedersen. En ny vuggestue i Naturbørnehuset vil nemlig betyde en nedskrivning af antallet af dagplejepladser i området.

- Det vil være ærgerligt, hvis det er på bekostning af dagplejerne, og at vi går glip af deres kompetencer. Det er vigtigt, at man ikke forringer dagplejernes forhold. Der er en rigtig velfungerende dagpleje i området, siger hun.

Naturbørnehuset har til huse på den gamle Munke Bjergby Skole og er inddelt i fire børnegrupper. Institutionen fokuserer på naturen, og børnene tilbringer meget tid udenfor. Området er inddelt, så børnegrupperne har hvert sit primære opholdssted.

Etableringsomkostningerne til en vuggestue i Naturbørnehuset skal betales med penge fra områdebestyrelsens budget. Budgettet skal også dække udgifter til for eksempel sand til sandkasser og reparationer af legepladser.

- Vi har lige etableret en vuggestue i Troldehaven i Dianalund, og det giver nogle udfordringer. Det er ærgerligt at skulle skære nogle ting fra og prioritere anderledes, siger Nanna Natacha Pedersen.

Naturbørnehuset har i forvejen en småbørnsgruppe, hvor børnene kan indskrives, når de er fyldt to år.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk