19. april 2019
Museumsdirektør Charlotte Sabroe, Sorø Kunstmuseum, viser den nye udstilling frem for museumsdirektør Anne-Birgitte Fonsmark fra Ordrupgaard og kulturminister Mette Bock. Her kigger de på »Hvide døre. Strandgade 30«, der er et af udstillingens særlige kunstværker. Det blev købt på auktion i London i 2017 og er altså nu tilbage i Danmark.  Det er malet af Vilhelm Hammershøi i 1899. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Museumsdirektør Charlotte Sabroe, Sorø Kunstmuseum, viser den nye udstilling frem for museumsdirektør Anne-Birgitte Fonsmark fra Ordrupgaard og kulturminister Mette Bock. Her kigger de på »Hvide døre. Strandgade 30«, der er et af udstillingens særlige kunstværker. Det blev købt på auktion i London i 2017 og er altså nu tilbage i Danmark. Det er malet af Vilhelm Hammershøi i 1899. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Unik kunst fra Charlottenlund på gæstevisit i Sorø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Unik kunst fra Charlottenlund på gæstevisit i Sorø
Sorø - 05. oktober 2018 kl. 18:58
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har været en særlig opgave for Sorø Kunstmuseum at presse hele 95 værker ind på den nye udstilling »Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år«.

Men det er lykkedes, og resultatet er fremragende, mener formanden for kunstmuseets venneforening, Ove Dam.

- I gamle dage hang man ofte kunsten i flere lag. Det gik man væk fra. Men nu har vi gjort det igen her på museet i forbindelse med den nye udstilling. Det er anderledes, men det kan sagtens fungere, mener Ove Dam.

Det er 95 udvalgte værker fra Ordrupgaard, der nu gæster Sorø.

Museet i Charlottenlund er i øjeblikket ved at blive renoveret, og kunstværkerne skulle alternativt have været opbevaret i et magasin, mens byggeriet står på.

Udstillingen blev fredag åbnet af kulturminister Mette Bock.

Det skriver DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk