18. november 2019
Helle Brøns er museumsinspektør og kurator på udstillingen »Elina Brotherus ­? Playful Wanderer«. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Helle Brøns er museumsinspektør og kurator på udstillingen »Elina Brotherus ­? Playful Wanderer«. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Selvportrætter med maleriske motiver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Selvportrætter med maleriske motiver
Sorø - 19. juni 2019 kl. 16:04
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hun går ud i vandet. Og svømmer til et vist punkt. Så går hun tilbage mod bredden.

I videoinstallationen »The black bay sequence« af Elina Brotherus foregår der intet andet, og hun går frem og tilbage i en time.

Til gengæld er årstiden og tidspunktet på døgnet forskelligt i video'en, og vandet ved Sortehavet nærmest ruller roligt ind over gulvet på Sorø Kunstmuseum.

Hvis man sætter sig på den hvide bænk foran installationen, giver tid og tager kunsten til sig, vil den måske opleves helt meditativ.

- Efter ferniseringen i weekenden, hvor Elina Brotherus, var til stede, gik vi faktisk ned i Sorø Sø og badede bagefter. Så det passede fantastisk fint sammen, fortæller Helle Brøns, der er museumsinspektør på Sorø Kunstmuseum og kurator på udstillingen, som man kan se på museet frem til 1. september 2019.

Elina Brotherus tager billeder med maleriske motiver, og ofte er de taget med selvudløser, fordi hun selv er med på dem. Faktisk kan man på en del af værkerne se ledningen fra selvudløseren.

- Mange år før det blev moderne at tage selfies, inddrog Elina Brotherus sig selv som model. Men hvor moderne selfies handler om at vise sig fra sin smukkeste eller måske mest sexede side, så ønsker Elina Brotherus ikke at tage fokus fra resten af billedet. Derfor har hun oftest et meget neutralt blik på billederne, og hun poserer heller ikke. Hun går efter naturligheden, påpeger Helle Brøns.

Udstillingen »Elina Brotherus ­- Playful Wanderer« kombinerer flere af hendes værker og indeholder både foto og nyere videoværker.

Elina Brotherus er en af Finlands fremmeste kunstnere, og hun har udstillet over det meste af Europa.

Det skriver DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk