22. juni 2021
Forrest er det Sylvia Oreifig, så følger Lis Gunde, Susan Petersen og Henrik Leschly. De fire tog døgnvagten, mens fjorten af klubbens øvrige medlemmer var med til at sørge for, at der blev spillet fra solnedgang til solopgang. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Forrest er det Sylvia Oreifig, så følger Lis Gunde, Susan Petersen og Henrik Leschly. De fire tog døgnvagten, mens fjorten af klubbens øvrige medlemmer var med til at sørge for, at der blev spillet fra solnedgang til solopgang. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: Nu kan medlemmerne spille tennis hele natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: Nu kan medlemmerne spille tennis hele natten
Sorø - 13. september 2019 kl. 14:45
Af Bjarne Stenbæk

Sorø Tennisforening indviede sit nye lysanlæg med en 11 timers doublematch. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Der var trængsel på terrassen ved Sorø Tennisforenings klubhus torsdag aften. Borgmester Gert Jørgensen kunne nemlig ved solnedgang kl. 19.36 trykke på knappen og dermed bring lys over om ikke land så i hvert fald to baner.

Det nye anlæg, som ud over tennisforeningens egne midler er finansieret af 'DGIs og DIFs foreningspulje' samt Trelleborgfonden, der bestyres af Sydbank, består af ni master med LED-lys, så der spares på resurserne. Masterne, der er leveret af Lite A7S og monteret af Nyrup Installation, dækker som nævnt to baner, og det nye anlæg betyder især, at klubben kan »forlænge« aftenerne forår og efterår og dermed forlænge sæsonen og give medlemmerne bedre muligheder for at spille tennis efter arbejdstid.

Næstformand Henrik Leschly stod i forbindelse med indvielsen fadder til en idé om, at fejre anlægget ved at spille tennis fra solnedgang til solopgang, og 18 medlemmer meldte sig - eller blev motiveret til at melde sig - til den aktivitet. Blandt dem fire stk., der havde taget soveposen med, så de kunne tage en lur, når de ikke var aktive på tennisbanen om natten. Leschly måtte selv tage en tørn på det røde underlag på fem timer.

- Idéen er jo, at vi er i gang på de to baner hele natten. Når vi spiller double giver det fire gange 11 timers tennis, fortæller Henrik Leschly.

- Det gik lidt trægt med tilmeldingerne på et tidspunkt, men så tog det fart, og egentlig er jeg ikke overrasket over, at folk var med på idéen. Vi har mange sociale aktiviteter i klubben, og vi kan godt lide at være sammen.

- Nu er det jo kun denne ene gang. Det er ikke tanken, at vi skal have nat-tennis på programmet, fortsætter Lis Gunde. Hun har fået »hundevagten« fra kl. 03.00 til kl. 05.00.

De to øvrige overnattende er Susan Petersen og Sylvia Oreifig. De øvrige fjorten spillere mødte ind til afmålt og aftalt tid.

Foreningens formand, Jørgen Uldall-Ekman, glædede sig over, at Sorø Kommune havde reduceret den normale sagsbehandlingstid på otte-ti uger til fjorten dage, så spillerne allerede i år kunne få glæde af lysanlægget, og så lod han i fantasien Sorø Kommune opføre en hal med to tennisbaner, så tennis også i Sorø bliver til en helårssport.

Borgmesteren understregede dog efterfølgende ganske klart, at det må forblive en fantasi.

- Jeg ved, at de i Slagelse har en glimrende tennishal med plads til flere, sagde han.

- Det er jo ikke alt man bare skal »copy paste«, så jeg kan godt love, at der ikke i løbet af det næste par år kommer et indendørs tennisanlæg i Sorø. Men tillykke med det nye lysanlæg.

Gert Jørgensen bemærkede også, at LED-beslysningen passer som »fod i hose« i forhold til Sorø Kommunes fokusering på FNs verdensmål, og så var han klar til at sætte tennisforeningens lysfest i gang.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk