17. oktober 2019
Inger Eilsborg (lys jakke) netop hjemvendt fra en køretur i den rappe røde MG TF, der ejes af Henrik Pedersen (tv).Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Inger Eilsborg (lys jakke) netop hjemvendt fra en køretur i den rappe røde MG TF, der ejes af Henrik Pedersen (tv).Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: På ældreudflugt i veteranbiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: På ældreudflugt i veteranbiler
Sorø - 12. september 2018 kl. 06:01
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Inger Eilsborg er ét stort smil, da hun stiger ud af den 54 år gamle og smukt rødlakerede åbne sportsvogn MG TF.

- Det var en dejlig køretur. Jeg glæder mig til at fortælle mine børn om den. Nej, det var ikke koldt. Jeg havde jo varm jakke på og et tæppe med.

Inger Eilsborg bor i Slaglille Plejeboliger, og sammen med de øvrige beboere blev hun onsdag inviteret på køretur i tre veteranbiler. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Den førnævnte MG TF årgang 1954 - ejet af Henrik Pedersen fra Haslev.

Og en lige så smuk rød Austin A7 årgang 1932 ejet af leder af Slaglille Plejeboliger, Bente Szmyrko og hendes mand Jens.

Og endelig Slagelse Brandvæsens allerførste automobilsprøjte, en Chevrolet årgang 1927. Et køretøj, der utroligt nok var i brug helt op til begyndelsen af 1970'erne.

Bente og Jens Szmyrko har haft deres Austin i tre-fire år. Den er købt i Jylland, bliver kørt et par ture hver uge i sommerhalvåret og går pænt langt - ca. 20 km - på literen.

Henrik Pedersen har haft MG'en i tre år. Den er også købt i Danmark, og udover den har han en håndfuld andre gamle MG'er og Morris.

Automobilsprøjten tager brandmandsforeningen sig kærligt af. Den er blevet lidt lunefuld med alderen og skulle da også have en del gange med håndsvinget, før den overgav sig og kørte på udflugt med beboerne.

Men afsted kom de - og alle nød turen, selv om vejret bød på både regn og rusk undervejs.

Og hjemme igen fik alle varmen ved den til lejligheden bestilte pølsevogn, der bød på forskellige varme varianter af den i Danmark så populære spise.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk