18. januar 2019
Pernille Nygaard Simonsen (th), Sorø Bykontor, og Mette Tingholm, Sorø Kommune, har samarbejdet om de fire nye cykelruter. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Pernille Nygaard Simonsen (th), Sorø Bykontor, og Mette Tingholm, Sorø Kommune, har samarbejdet om de fire nye cykelruter. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Nye cykelruter indviet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Nye cykelruter indviet
Sorø - 13. juni 2018 kl. 06:03
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis man kan lide at cykle, men egentlig også gerne vil have lidt viden og nogle oplevelser ud over bare det at trampe i pedalerne, så er der nyt fra Sorø Bykontor. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

I samarbejde med Sorø Kommune er der tilrettelagt fire cykelruter. Til ruterne kan der udover kort fås app og fire podcasts med fortællinger fra ruten.

De fire ruter har fået navnene: Stenalderruten, Middelalderruten, Ingemannsruten og Holbergruten, og de blev indviet tirsdag. Alle ruter har udgangspunkt fra Torvet i Sorø, men de kommer vidt omkring i kommunen og byder på mange forskellige historiske fakta.

- Jeg har gennem flere år haft stor efterspørgsel på kort fra turister og borgere, som har ønsket at opleve vores smukke natur fra cyklen, siger Pernille Nygaard Simonsen, Sorø Bykontor. - Det er en sjov og hyggelig måde at opleve området på, og man får alle duftene og årstiderne med, når man kører i det fri. Vi har bare ikke haft sådanne kort før, forklarer hun.

Derfor sendte hun i efteråret en ansøgning til den pulje, som byrådet havde afsat til medarbejderdreven innovation. Her fik hun tilsagn til projektet, men under forudsætning af, at den blev kombineret med to andre ideer om at lave en app og podcasts, der skulle formidle Sorøs kulturhistorie.

Flere oplysninger om ruterne kan fås på hjemmesiden oplevsorø.nu, hvor den gratis app også kan downloades. Kort til ruterne kan købes på Sorø Bykontor.

De fire podcast er produceret af Sarah Sander Laugesen fra Museum Vestsjælland og kulturformidler Birgitte Langsted. De kan hentes via app'en.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk