16. januar 2021
I afleveringsområdet lige inden for døren på Sorø Biblioteket må der højst være samlet 12 personer på én gang. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

I afleveringsområdet lige inden for døren på Sorø Biblioteket må der højst være samlet 12 personer på én gang. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Biblioteket er genåbnet på halvt blus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Biblioteket er genåbnet på halvt blus
Sorø - 18. maj 2020 kl. 15:46
Af Martin Pedersen

Folk stod i kø foran Sorø Bibliotek mandag formiddag, da det åbnede efter omtrent to måneders corona-nedlukning.

Selv om der er indført »frit lejde« indtil 21. juni til at aflevere bøger og andet, der har overskredet retur-fristen, så kom folk netop for at aflevere det lånte tilbage.

En af mandagens brugere var Annegrete Christensen. Hun skulle både aflevere en bog og låne nye med hjem.

- Den primære årsag til at jeg kommer i dag, er for ikke at få en bøde på en million. Jeg har også været hernede for at se, om jeg kunne aflevere min bog, men det kunne jeg ikke. Så det er godt, at biblioteket er åbnet igen, siger hun til DAGBLADET og Sjællandske.

Hun har set frem til genåbningen.

- Jeg har savnet biblioteket. Rigtig meget endda. Jeg elsker at læse fysiske bøger. Men så har jeg brugt min mobiltelefon i stedet, siger Annegrete Christensen.

Hun forlod biblioteket med Selma Lagerlöfs to bøger »Køresvenden« og »Hr. Arnes penge« i sin pose.

Meget er blevet ændret
Bibliotekets personale har haft en del forberedelser op til genåbningen og mange nye regler at forholde sig til.

For eksempel gælder der nu et arealkrav på biblioteket, og det betyder, at der højst må være 12 personer samlet i afleveringsområdet lige inden for døren.

Læseområder, lænestole og computere er afspærret, og der foregår ingen aktiviteter i huset. Legetøjet på børnebiblioteket er midlertidigt pakket sammen, og den selvbetjente åbningstid er suspenderet.

Der har med andre ord været mange ændringer for både brugere og personale.

- Men vi kan godt mærke, at folk er trænede i at afspritte hænder og holde afstand, siger biblioteksleder Mia Sørup.

Ikke så levende som før
Biblioteket er dog ikke tilbage på fuldt blus. Retningslinjerne siger, at brugerne ikke må tage »siddende ophold« på biblioteket, og strikkeklub og læseklubber kan heller ikke mødes i lokalerne.

- Vi har åbnet for vores materialer, men ikke for et levende hus som før nedlukningen. Der er meget stille her. Det er ikke det bibliotek, man kender, siger bibliotekslederen.

Bibliotekets brugere vil formentlig også lægge mærke til, at personalet nogle gange bruger handsker og afspritter overflader hver anden time.

- Det vil være en hjælp for os, hvis man afspritter sine hænder og er opmærksom på at holde afstand, så vi ikke skal agere politibetjente. Man kan også tænke over at komme på forskellige tidspunkter, så der ikke er for mange mennesker her på én gang, siger Mia Sørup.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk