18. oktober 2019
Biblioteksleder Mia Sørup tager bibliotekernes folkeoplysningsrolle alvorligt - også i valgtider. Foto: Anders Ole Olsen
Biblioteksleder Mia Sørup tager bibliotekernes folkeoplysningsrolle alvorligt - også i valgtider. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bibliotekerne er med på valgkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bibliotekerne er med på valgkamp
Sorø - 22. maj 2019 kl. 18:02
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Også på bibliotekerne i Sorø og Dianalund kommer man til at mærke, at der er valgkamp i disse uger. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Det falder godt i tråd med folkebibliotekernes formålsparagraf om at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet, påpeger biblioteksleder Mia Sørup: - Folkebiblioteket er en neutral platform og mødestedet, som skal sikre folkeoplysning og den demokratiske debat, hvor borgerne kan blive klogere på folketingsvalget.

Der kommer til at ske flere forskellige ting i bibliotekernes regi.

Dagligt vil bibliotekerne udvælge en karikaturtegning fra en af dagens aviser og udstille den ved indgangen. Dertil kommer en aktuel valg-Svikmølle-udstilling.

Bibliotekerne vil også promovere alle materialer, der har med politik at gøre - også biografier.

Hver uge vil borgerne blive stillet et spørgsmål, som de kan tilkendegive deres holdning til ved at smide farvede bolde i glascylindere.

Bibliotekerne er også ved dette valg klar med en omgang Børnevalg.

Valgdebatmøde er biblioteket også vært for. Det kommer til at foregå i aften, onsdag 22. maj kl. 19 på Sorø Akademi. Alle partier er inviteret, og som ordstyrer kommer tidligere DR-studievært Trine Sick.

Næste brætspilscafé - lørdag 1. juni på Sorø Bibliotek - kommer også til at bære præg af det forestående valg. Temaet vil nemlig være politik og strategi.

Endelig skal det nævnes, at det i Dianalund er muligt at brevstemme til såvel Europaparlamentsvalget som Folketingsvalget på Dianalund Bibliotek.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk