19. oktober 2021
Taco Molenaar har meget tid i selskab med børnene i Skovhuset, og han holder af den frihed, der er i en privat daginstitution. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Taco Molenaar har meget tid i selskab med børnene i Skovhuset, og han holder af den frihed, der er i en privat daginstitution. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beskidte børn har haft en god dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Beskidte børn har haft en god dag
Sorø - 25. september 2021 kl. 06:19
Af Ulla Grundtvig Brask

Smid dig på ryggen i græsset, mærk en myre eller en bænkebider på din hånd og tag et kig op i himlen.

Taco Molenaar, der er ny leder af den privatdrevne skovbørnehave Skovhuset, elsker det, og han synes, at alle - både børn og voksne - burde gøre det jævnligt. For naturen gør noget godt på både det fysiske og det mentale plan, mener Taco Molenaar, der tiltrådte sin stilling den 1. juli i år.

Nogle, der i hvert fald er erfarne med at være i naturen og få det bedste ud af den hele året rundt, er Skovhusets 44 børn i alderen fra 2 år og ni måneder til skolestart.

Ude er bedst

Skovhusets indendørs-arealer på Ringstedvej er hverken prangende eller store.

Men det gør ikke så meget, for det er udearealerne, der er de vigtige daglige og grundlæggende elementer i institutionens pædagogiske fokusområder. Legepladsen, engarealet ved siden af Skovhuset og skoven lige ved siden af er dér, hvor børnene især folder sig ud. Det er her, de leger, udforsker, snitter, tænder bål, laver mad, plukker frugter - og finder en snegl, der skal kigges nærmere på.

På en kold og våd dag betyder det meget plørede gummistøvler og ekstremt beskidte flyverdragter.

- Sådan ser vores børn ud, når de har haft en rigtig god dag, smiler Taco Molenaar.

Maskine på overarbejde

Er man forældre til et barn i Skovhuset skal man altså være indstillet på at vaske oftere, lige som børnene i skovbørnehaven slider væsentligt mere på deres tøj end børn i traditionelle børnehaver, lyder det fra institutionslederen.

Fordi den lille daginstitution har naturen som sit fokus, kan den noget, som mange andre (kommunale) daginstitutioner ikke kan tilbyde på samme måde, mener Taco Molenaar.

- Børn trives bare bedre i de her rammer, hvor der er højt til loftet. Det er motorisk, og det er i forhold til sundhed. Skovbørnehavebørn er mindre syge end andre børn, siger Taco Molenaar.

Han er 52 år og født og opvokset i Holland, men har boet i Sorø de seneste 12 år med sin familie. Taco Molenaar flyttede til Danmark med sin danske kone i 1994.

Fokus

Han er uddannet journalist i Holland og har taget pædagog-uddannelsen i Danmark.

Taco Molenaar kommer fra en stilling som daginstitutionsleder i Klostermarkens børnehus i Ringsted, men han har også været ansat på andre institutioner i Ringsted.

- Det har været nogle gode år, men jeg var parat til at prøve noget andet end det kommunale. I en privat børnehave kan vi koncentrere os om det, vi vil have fokus på. Det er svært i et stort kommunalt system, hvor der hele tiden sættes projekter i gang, og alle skal være en del af det, mener Taco Molenaar.

Vuggestueplaner

Der er to store fremtidsplaner, som Taco Molenaar vil arbejde målrettet med i den kommende tid i Skovhuset:

- Vi skal naturligvis have Grønt Flag i Skovhuset. Det er oplagt. Vi undersøger også muligheden for at tilbyde vuggestue i Skovhuset. 12 vuggestuebørn er det, vi arbejder med nu. Ikke mere. Vi vil gerne fortsat være en lille daginstitution, påpeger Skovhusets leder.

Skovhuset ligger på Ringstedvej 38, Sorø og man kan finde flere oplysninger om stedet på www.skovhusetsoroe.dk

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk