21. september 2019
Som det også fremgår af billedet, er vandtårnet i Pedersborg blevet lidt slidt og beskidt. Men nu bliver farverne i Per Arnoldis kunstværk frisket op. Foto: Thomas Olsen
Som det også fremgår af billedet, er vandtårnet i Pedersborg blevet lidt slidt og beskidt. Men nu bliver farverne i Per Arnoldis kunstværk frisket op. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arnoldi-kunstværk på vandtårn skal opfriskes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arnoldi-kunstværk på vandtårn skal opfriskes
Sorø - 13. april 2019 kl. 08:53
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Længe før man nærmer sig de autoriserede frakørselsskilte på vestmotorvejen, ved man, at man er i Sorø.

Det sørger det farvestrålende vandtårn i Pedersborg for. I snart 25 år har det stået som et vartegn på grund af Per Arnoldis kunstværk i de for ham så karakteristiske blå, røde og gule farver.

Men farverne på værket er falmet, og snavs har sat sig på pladerne. Derfor er det nu blevet tid til, at hele værket skal afrenses og have farverne malet op igen.

- Vi vil gerne fastholde vandtårnet som et flot vartegn for Sorø by, så nu får vi farverne frisket op. Per Arnoldi hjælper os med at ramme de helt rigtige farver, siger bestyrelsesformand for Sorø Vand A/S, Rolf Clausen til Dagbladet og Sjællandske..

Arbejdet med afrensningen af værket går i gang lige efter påske, og en uges tid senere forventes malerarbejdet at kunne begyndes.

Det markante vandtårn er i øvrigt ikke kun et vartegn og kunstværk. Det er garant for høj forsyningssikkerhed, for selv om en strømafbrydelse stopper vandværket, kan der leveres vand fra tårnet i mange timer.

Selve vandtårnet blev i øvrigt indviet den 17. januar 1975. Det erstattede det gamle vandtårn, der var placeret i skolegården på Sorø Borgerskole. Men de første ca. 20 år af dets levetid, stod vandtårnet altså bare klædt i gråt, inden Arnoldi kom til.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk