26. november 2020
Annemette Pedersen har organiseret det hele hjemme fra en lille studielejlighed i Tømrerparken på Frederiksberg. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Annemette Pedersen har organiseret det hele hjemme fra en lille studielejlighed i Tømrerparken på Frederiksberg. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Annemette fik tak, kram - og grydelapper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annemette fik tak, kram - og grydelapper
Sorø - 04. december 2018 kl. 10:03
Af Ulla Grundtvig Brask

25-årige Annemette Pedersen brugte det meste af weekenden på at dele gratis hjemmebag ud til ældre og handicappede i hele Sorø Kommune. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Annemette Pedersen har i år organiseret, at 13 hjælpsomme kagebagere har bagt julegodter til byens ældre og handicappede, som ikke selv kan bage i køkkenet.

Hun har også sørget for at finde sponsorer til alle ingredienserne til kagebagningen, og hun har vejet og pakket småkager til den store guldmedalje.

Weekenden brugte hun på at dele småkager ud.

- Jeg har sammen med nogle hjælpere delt småkager ud i 65 hjem. Og vi er alle steder blevet modtaget med meget stor taknemmelighed, fortæller Annemette Pedersen, der til daglig er studerende på ernærings- og sundhedsuddannelsen på Ankerhus i Sorø.

Mange ældre har spurgt »Hvad skal vi betale for det?«, og de har været forundrede, når Annemette Pedersen fortalte, at det var en gave.

- Det er en generation, der er vant til at yde, før de kan nyde, så det var overraskende for mange, at julelækkerierne var gratis, siger Annemette Pedersen.

Hun fik rigtig mange »Tusinde tak« og kærlige kram af de ældre på ruten gennem kommunen.

- Der var også én, som havde lavet nogle fine grydelapper til mig som tak. Det er da utrolig sødt.

Annemette Pedersen mangler nu kun at give småkager til beboerne på Lynge Plejecenter. De får lækkerierne i den kommende weekend.

- Det har været et kæmpe arbejde, men det er det hele værd. Næste år vil jeg dog gøre det i noget mindre målestok eller få én med, der kan hjælpe mig med at organisere. Det er for stor en mundfuld for mig alene, siger Annemette Pedersen.

For Annemette Pedersen har hele projektet med hjemmebagte småkager handlet om næstekærlighed og taget udgangspunkt i to ældre, vigtige kvinder i hendes liv:

Farmor på 89 år, som stadig lever, og Lillian, som Annemette Pedersen var besøgsven for. Lillian døde desværre for to år siden.

- Jeg synes i den grad, at vi skal passe bedre på vores ældre mennesker. Det er noget, jeg er blevet mere opmærksom på med alderen. Jeg tænkte ikke så meget over det, da jeg var barn. Dengang var de bare en selvfølge, fortalte Annemette Pedersen til avisen for nogle uger siden.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk