23. oktober 2021
Jan Lindskov og Søren Ertmann blev skudt ved en grusgrav nær Sorø. Foto: Ulla Grundtvig Brask
Jan Lindskov og Søren Ertmann blev skudt ved en grusgrav nær Sorø. Foto: Ulla Grundtvig Brask
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anklager går efter livstid til ung mand for dobbeltdrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklager går efter livstid til ung mand for dobbeltdrab
Opdateret 21. december 2016 kl. 12:47
Sorø - 21. december 2016 kl. 11:13
Af Christina Ledertoug

Anklagemyndigheden går efter en stadfæstelse af byrettens dom om livstid til den 23-årige Asbjørn Haferbier, mens forsvareren går efter 14 til 16 år til sin klient.

arrow Læs også: Landsret holdt fast: Livstid for dobbeltdrab i grusgrav

I ankesagens sidste dag, onsdag, i Østre Landsret skal dommere og nævningene tage stilling til, hvilken strafudmåling Asbjørn Haferbier skal have for at dræbe den 50-årige Jan Lindskov og den 45-årige Søren Ertmann i en grusgrav i Sorø sidste år.

Dagen forinden fandt hverken dommere eller nævninge grundlag for at frifinde den morddømte Asbjørn Haferbier, der havde anket sin livstidsdom til Østre Landsret. Han blev derfor igen dømt skyldig i dobbelt-drab.

Senioranklager Tine Ginnerup går efter en stadfæstelse af den livstidsdom, som den 23-årige fik i juli ved Byretten i Næstved, hvor hun lægger vægt på forbrydelsens grove karakter og den kynisme, som den tiltale har udvist

- Der er tale om ren likvidering med direkte forsæt. Vi har at gøre med en meget farlig mand, og det er en meget farlig forbrydelse, der er blevet begået, siger Tine Ginnerup.

Hun lægger også vægt på, at det er planlagt, fordi den 23-årige hentede den bil han brugte, hvori pistolen lå.

Ligesom anklageren mener, at det er skærpende omstændigheder at, Asbjørn Haferbier skyder to ubevæbnede mænd, der sidder i en bil. Samt at han sætter ild til bilen for at skaffe sig af med beviser.

Hun lægger samtidig også vægt på, at der ikke er nogle formildende omstændigheder i denne sag, heller ikke at Asbjørn Haferbier var påvirket af stoffer.

Ingen tidligere domme
Forsvareren for Asbjørn Haferbier, Mads Kramme, mener omvendt, at der kan findes mange formildende omstændigheder, der gør, at livstid er en for hård dom.

- Der er ingen skærpende omstændigheder og forudsætninger til steder for at kunne benytte lovens strengeste straf, livstid. Min klient har ikke handlet sammen med andre, det har ikke været en del af en bandekonflikt, og der er ikke blevet begået mishandling, siger Mads Kramme.

Han lægger også vægt på, at der ikke er medbragt en benzindunk, hvilket ikke giver anledning til at tro, at der var nogen forudgående planlægning.

- Det sker spontant uden nogen planlægning, og det sker i et miljø, hvor man truer hinanden frem og tilbage, siger forsvareren.

Han går derfor efter, at den 23-årige skal have en tidsbestemt straf på mellem 14 og 16 år, da livstid vil være en for hård dom til hans klient.

- Min klient er ikke tidligere straffet, han har en god familiebaggrund og er under uddannelse. Dernæst kommer hans unge alder, siger Mads Kramme.

Inden dommer og nævninge skal ud for at drøfte strafudmålingen, får den dømte det sidste ord.

- Jeg ønsker, at der bliver taget godt hånd om sagen, og at den vil kunne give mig mulighed for, jeg kan have en plads i samfundet, siger Asbjørn Haferbier.

Der ventes afsagt strafudmåling senere i dag.

arrow Også landsretten dømmer 23-årig skyldig i dobbeltdrab
20. december 2016 kl. 15:08 Opdateret: kl. 12:05
arrow Ung mand kendes skyldig i dobbeltdrab i grusgrav
20. december 2016 kl. 14:34 Opdateret: kl. 15:17
arrow Snart falder der dom i drabssag
20. december 2016 kl. 13:02 Opdateret: kl. 13:02
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk