16. januar 2021
Ane Malling tænker ofte over sagen, når hun er på vej hjem, for det har stor betydning for et menneske at blive dømt ved en domstol.
Ane Malling tænker ofte over sagen, når hun er på vej hjem, for det har stor betydning for et menneske at blive dømt ved en domstol.
Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ane har fået et indblik i en anden verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ane har fået et indblik i en anden verden
Sorø - 17. marts 2015 kl. 17:17
Af Petter Becker-Jostes

- Når man sidder med en sag om overgreb på børn, kan man nemt dømme den anklagede på forhånd. Man tænker: Sådan en som ham skal bare ikke have lov at gå rundt. Men så finder man ud af, at der rent faktisk er flere sider af sagen, for eksempel når en mand prøver at komme på ret køl igen. Det er også noget, der giver livserfaring og indsigt i andre menneskers liv.

arrow Læs også: Jagten på lægdommere er en kæmpe succes

43-årige Ane Malling fra Sorø er domsmand. Det betyder, at hun fire gange om året møder op i retten for at være med til at dømme i straffesager, der kan handle om alt fra momssvindel og knivoverfald til overgreb på børn. Og her handler det om at lytte til både anklagerens og forsvarerens udlægning, når man sidder med det ansvarsfulde hverv.

Netop nu søger Sorø Kommune efter nye soranere, der har lyst til at påtage sig det offentlige hverv, der har sine rødder tilbage til 1919, og som også findes i mange andre lande. For Ane Malling går tanken om at blive domsmand tilbage til ungdomsårene, hvor hun havde en politisk aktiv veninde, der selv var lægdommer.

- Dengang blev det bare ikke til noget, men jeg har altid haft interessen. Så under en hvervekampagne hoppede jeg på, siger Ane Malling til DAGBLADET og Sjællandske.

arrow Listen er lukket: Dobbelt så mange vil være lægdommer
21. februar 2019 kl. 16:15 Opdateret: kl. 12:02
arrow Livet som domsmand: Super spændende
17. februar 2019 kl. 14:01 Opdateret: kl. 14:20
arrow Gør som Torkild: Bliv lægdommer
12. februar 2019 kl. 13:10 Opdateret: kl. 11:32
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk