27. maj 2020
- Det er ikke noget, jeg har prøvet før, så jeg må bare prøve at gøre det så godt, som jeg kan, siger direktør i Altan.dk, Casper Knudsen. Foto: Thomas Olsen
- Det er ikke noget, jeg har prøvet før, så jeg må bare prøve at gøre det så godt, som jeg kan, siger direktør i Altan.dk, Casper Knudsen. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Altan-direktør: Jeg er rystet over at dødsulykke kunne ske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Altan-direktør: Jeg er rystet over at dødsulykke kunne ske
Opdateret 13. januar 2020 kl. 14:40
Sorø - 13. januar 2020 kl. 12:55
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 35-årig altanmontor mistede fredag livet som følge af en ulykke torsdag middag. På grund af en fejl på en bomlift styrtede den 35-årige mand ned fra tredje sals højde under monteringen af en altan på Gasværksvej på Vesterbro i København. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

arrow Læs også: Montør styrtede fra tredje sal: Firmaer får strakspåbud efter dødsulykke

- Det er en forfærdelig ulykke. Jeg er rystet over, at det kunne ske, og mine tanker og dybeste medfølelse går til hans familien og hans øvrige pårørende,

Det siger direktør i Altan.dk, Casper Knudsen.

Psykologhjælp

Torsdag middag faldt en af hans medarbejdere ned fra tredje sals højde. Han blev hårdt kvæstet og døde senere på hospitalet af sine kvæstelser.

- Torsdag orienterede vi medarbejderne om, at ulykken var sket, og at det var alvorligt, fortæller Casper Knudsen.

- Torsdag aften sammenkaldte vi alle på virksomheden fredag klokken 8.00. Ulykken fik jo desværre dødelig udgang. Jeg havde lavet aftale med tre krisepsykologer, så medarbejderne kunne få bearbejdet ulykken og få hjælp til at komme igennem en meget tung tid. Det benyttede de fleste sig af. Nogle alene - andre i hold. Og så havde vi naturligvis særlig fokus på hans makker og hans byggeleder. De fik ekstra hjælp. Også den 35-åriges familie har vi tilbudt krisehjælp.

Tætte bånd

- Vi er en virksomhed, hvor vi har meget tætte bånd til hinanden, så for os alle gælder det, at vi har mistet en rigtig god ven, fortsætter Casper Knudsen.

- Det her er ikke noget, jeg har prøvet før - og jeg håber heller aldrig at komme til at opleve det igen. Derfor har jeg heller ikke noget erfaringsgrundlag, men må bare prøve at gøre det så godt, jeg kan.

Heldigvis havde alle kunderne fuld forståelse for, at Altan.dk suspenderede arbejdet fredag, hvor alle var samlet på virksomheden hele dagen.

Gjorde intet forkert

Casper Knudsen understreger, at den 35-årige ikke gjorde noget forkert.

- Ulykken skyldtes en mekanisk fejl på den lift, vi havde indlejet til opgaven, fortæller han.

- Liftene er underlagt strenge sikkerhedsregler og kontrolleres jævnligt. Liften er kun 10 måneder gammel, så det er ikke slidtage, der er årsagen. I det hele taget er det på nuværende tidspunkt svært at sige noget nærmere om, hvordan det kunne ske, men det er bare så uheldigt, som det overhovedet kunne være.

Udlejningsvirksomheden har tilbagekaldt samtlige lifte af den type, som var i brug på Gasværksvej. Også både politiet og Arbejdstilsynet foretager undersøgelser, da sagen behandles som en arbejdsulykke.

Den 35-årige altanmontør er oprindelig fra Sorø. Han var bosat ved Slagelse og efterlader sig sin kæreste, sin søn, som han har fra et tidligere forhold, samt to døtre, som kæresten har fra et tidligere forhold.

arrow Altanarbejder faldt ned fra lift - nu er han død
13. januar 2020 kl. 09:01 Opdateret: kl. 09:02
arrow Stilladsarbejder er i kritisk tilstand efter faldulykke
09. januar 2020 kl. 13:29 Opdateret: kl. 13:30
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk