12. maj 2021
Formanden for Foreningen 1684-1862, Mette Skjoldan, glæder sig over, at alle sognene i Sorø Kommune plus baptistkirken i Nyrup bakker op om Ingemannsdagen i år. Foto: Charlotte Koefoed
Formanden for Foreningen 1684-1862, Mette Skjoldan, glæder sig over, at alle sognene i Sorø Kommune plus baptistkirken i Nyrup bakker op om Ingemannsdagen i år. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle deltager i historisk festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle deltager i historisk festival
Sorø - 13. april 2021 kl. 18:56

Foreningen 1684-1862, der arbejder med at arrangere en historisk festival i Sorø, får i år fuld opbakning til Ingemannsdagen, der ligger søndag den 4. juli.

- Vi har den glæde, at alle sogne i kommunen i år er med, så Ingemannsdagen lokalt markeres i 13 folkekirker, fortæller Mette Skjoldan, der er formand for foreningen.

- Vi begyndte for to år siden. Første år var vi glade, bare et par kirker ville være med. Der tilmeldte sig seks. Sidste år nåede vi op på ni - og i år har vi altså fuldt hus. Dertil kommer baptistkirken i Nyrup. Det er fantastisk.

Søndag den 4. juli synges der i kirkerne udelukkende sange af B.S. Ingemann, der fra 1822 til 1849 var lektor og i de sidste syv år også forstander - eller rektor, om man vil - på Sorø Akademi. Han boede i det, der i dag kendes som Ingemanns Hus på Akademigrunden, til sin død i 1862.

- Til lejligheden forfatter BS Ingemann-Selskabet en tekst, der på den ene eller anden måde benyttes i forbindelse med dagens gudstjeneste eller et efterfølgende arrangement på dagen, fortæller Mette Skjoldan.

- Fra foreningens side har vi en repræsentant i hver kirke, så vi på vores Facebookside kan bringe billeder. Vi har hvert år en reportage fra en af kirkerne. Det var Bromme det første år, Ruds Vedby sidste år, og i år bliver det en af Dianalundkirkerne. Næste år forventer vi at sætte fokus på Sorø Klosterkirke.

Men opbakningen er ikke kun lokal. På landsplan har foreløbig Aalborg Domkirke og Vor Frelsers Kirke i København meldt sig. Også kirken i Torkilstrup - byen på Falster, hvor Ingemann blev født i 1789 - deltager i arrangementet.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk