18. oktober 2019
Bettina Nielsen med et af de nye P-skilte. Hun opfordrer til, at der bliver parkeret med omtanke - ikke mindst til de store arrangementer. Foto: Bjarne Stenbæk
Bettina Nielsen med et af de nye P-skilte. Hun opfordrer til, at der bliver parkeret med omtanke - ikke mindst til de store arrangementer. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aktivitetsformand: Parker med omtanke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktivitetsformand: Parker med omtanke
Sorø - 09. juni 2019 kl. 09:54
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Handel & Service har fået lavet nye parkeringsskilte. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Når Sorø Handel & Service og andre arrangører kalder til arrangementer i Sorøs bymidte, sker det jævnligt, at parkeringen kan blive lidt kaotisk.

- Vi vil gerne have så mange gæster til byen som muligt, siger formanden for aktivitetsudvalget i Sorø Handel & Service, Bettina Nielsen.

- Derfor skal vi parkere med omtanke, hvis det er nødvendigt for os at benytte bilen enten på arbejde eller ind til arrangementerne.

Sorø Handel & Service har nu fået produceret et par parkeringsskilte.

- Et skal vi have op ved regionshuset, når der er arrangementer i byen, siger Bettina Nielsen.

- Vores håb er, at f.eks. dem, der er ansat i butikkerne, vil køre ind på P-pladserne ved regionshuset og gå derfra på arbejde, så de ikke optager P-pladser for de mennesker, der kommer ind til arrangementerne. Men også andre kan naturligvis benytte P-pladserne.

Eksempelvis 7. september ramler et par store arrangementer i byen sammen.

- Og det kan være godt nok på den måde, at vi så sammen kan samle et større antal mennesker end hver for sig, siger Bettina Nielsen.

- Men det lægger et pres på P-pladserne. Vi har aftalt med Orienteringsklubben Sorø, der står bag motionsløbet Sorø Sø Rundt, og Stiftelsen Sorø Akademi, at løberne i videst mulig udstrækning kan parkere på Akademigrunden.

- Den dag har vi også lov til at benytte Sorø Borgerskole til parkering, fortsætter hun.

- Men til gengæld kan kommunen ikke give lov til parkering i Alléen. Jeg har selvfølgelig set, at folk kan finde på at parkere der alligevel, men det er altså ikke lovligt. Til gengæld kan regionshusets P-pladser altså komme i spil.

Bettina Nielsen håber også på, at Sorø Kommune lige vil kigge sine P-skilte og -vejledninger igennem, så også kommunen er med til at guide bilister hen til P-pladserne. Eksempelvis vender P-skiltet i Absalonsgade mod Byvolden den forkerte vej, og beskrivelserne af P-muligheder kunne måske også forbedres, så især folk, der ikke kender Sorø, får en bedre vejledning.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk