21. september 2020
De nye affaldscontainere blev kørt ud til borgerne i foråret 2018, og de bliver i langt de fleste tilfælde brugt på den rigtige måde, viser AffaldPlus? opgørelse.Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

De nye affaldscontainere blev kørt ud til borgerne i foråret 2018, og de bliver i langt de fleste tilfælde brugt på den rigtige måde, viser AffaldPlus? opgørelse.Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Affalds-sortering er tæt på mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Affalds-sortering er tæt på mål
Sorø - 07. december 2019 kl. 09:08
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Her halvandet år efter, at den nye affaldssortering blev taget i brug i Sorø Kommune, kan AffaldPlus konstatere, at det går rigtig godt med systemet.

Borgerne i Sorø Kommune afleverer nu næsten tre gange så meget affald i deres hjemlige affaldsbeholdere, som de gjorde før, det nye sorteringssystem blev indført.

Det betyder samtidig, at mængden af det såkaldte restaffald er raslet ned, og at vi allerede her i 2019 er tæt på at nå det mål, der var sat for 2022.

To procent fra målet

Målet er, at 50 procent af affaldet skal være til genbrug, og da der blev foretaget en opgørelse efter de første 10 måneder i år, var genbrugsprocenten på 48 procent.

Det er især muligheden for at sortere madaffaldet for sig, der har medvirket til de gode tal. Hver husstand sorterer nu godt 15 kg madaffald fra om måneden.

Madaffaldet, der før blev brændt, bliver nu til biogas og gødning. Gødningen fra madaffaldet reducerer behovet for kunstigt fremstillet gødning og optages endda bedre i jorden end den traditionelle gødning, påpeger AffaldPlus.

26 kg fra hver husstand

Alt i alt henter skraldemændene nu næsten 26 kg affald til genbrug fra hver husstand om måneden.

Udover madaffaldet lægger hver husstand også næsten 11 kg affald i genbrugsbeholderen. Mængderne er nogenlunde ligeligt fordelt i rummet til papir og småt pap og rummet til glas, metal og hård plast.

Det øgede genbrug betyder, at borgerne i Sorø Kommune bidrager til at spare på klodens vigtige ressourcer og skåner miljøet for CO2.

AffaldPlus' beregninger viser, at borgerne i Sorø Kommune sammenlagt sparer miljøet for udledning af 2600 tons årligt på grund af den effektive affaldssortering.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk