27. marts 2019
Borgerne i Sorø Kommune er gode til at sortere deres affald. Ikke mindst sorteringen af madaffaldet er en succes.Foto: Thomas Olsen
Borgerne i Sorø Kommune er gode til at sortere deres affald. Ikke mindst sorteringen af madaffaldet er en succes.Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: AffaldPlus: Affalds-sortering går godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AffaldPlus: Affalds-sortering går godt
Sorø - 07. december 2018 kl. 14:04
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden Sorø Kommune startede ny affaldsordning i maj i år, er genbruget steget, og restaffaldsmængden faldet. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

AffaldPlus oplyser, at det nu er næsten halvdelen af affaldet fra kommunens husholdninger, der bliver genbrugt, hvilket er tæt på at være dobbelt så meget som før.

En gennemsnitlig husstand leverer omkring 26 kg genbrugsaffald om måneden.

Allerbedst går det med madaffaldet. Her sorterer hver husstand nu 14 kg fra pr. måned - affald der før blev brændt. I dag bliver det til biogas og gødning.

Også når det gælder de andre genbrugsmaterialer, er resultaterne til at få øje på, påpeger AffaldPlus. Hver måned sender den gennemsnitlige husstand i Sorø Kommune nu fem kg metal, glas og plast til genbrug samt syv kg pap og papir.

Hvis den grundige sortering fortsætter, vil borgerne i Sorø Kommune tilsammen skåne miljøet for mere end 3100 tons CO2 om året, vurderer AffaldPlus.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk