15. januar 2021
For Claus N. Kristiansen giver 60 års dagen ingen anledning til overvejelser om at lægge arbejdslivet på hylden. Tværtimod ser fremtiden ud til at byde på mange interessante opgaver. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

For Claus N. Kristiansen giver 60 års dagen ingen anledning til overvejelser om at lægge arbejdslivet på hylden. Tværtimod ser fremtiden ud til at byde på mange interessante opgaver. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Advokat med et humanitært touch

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokat med et humanitært touch
Sorø - 12. marts 2017 kl. 09:05

Advokat Claus N. Kristiansen fylder 60 søndag den 19. marts. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Han har været ufaglært jord- og betonarbejder. Han har også kørt de europæiske motorveje tynde som eksportchauffør. Men det er næppe i den retning, tankerne går, når man i Sorø nævner navnet Claus N. Kristiansen. I 30 år har han nemlig været advokat eller advokatfuldmægtig i Sorø med masser af kontakt til ikke mindst familier og virksomheder i lokalområdet.

Det stod ingen steder skrevet, at det var en kommende advokat, der for 60 år siden blev til en familieforøgelse hos tømrermesteren i Ørsted uden for Roskilde. Ingen i familien var akademikere, og Claus' bror blev tømrer som sin far.

- Min far syntes, at jeg skulle være smed, men jeg kiggede lidt på forholdene hos smeden, da jeg skulle i erhvervspraktik, og det var ikke noget for mig, fortæller Claus N. Kristiansen, der dog er »fritids-handyman« og blandt andet har lavet en del på huset på Skjalm Hvidesvej.

- Jeg kom i erhvervspraktik som elektriker, og det var sjovt, men både elektrikeren og jeg syntes, at jeg skulle noget andet.

Årene som jord- og betonarbejder samt eksportchauffør fulgte efter hf-uddannelsen, for Claus måtte selv spare sammen til studierne på Københavns Universitet.

Som uddannet jurist søgte Claus et par job som fuldmægtig i København, men han kiggede også ud i provinsen.

- Jeg var egentlig ikke så glad for København, fortæller han.

- Så selv om jeg var med i finalefeltet i et par firmaer, fik jeg øje på et advokatfirma i Sorø, der fejrede jubilæum. Jeg kan ikke huske, hvor mange år, men det var så mange, at jeg tænkte, at der sad nok et par ældre advokater. Det gjorde der også.

1. marts 1987 trådte Claus N. Kristiansen ind i advokatfirmaet Langkjær & Nørregaard. Her lærte han hurtigt mange mennesker i lokalsamfundet at kende, og de lokale bekendtskaber blev til flere, da han også blev medlem af Round Table.

Claus N. Kristiansen blev senere medejer af firmaet, der efterhånden trådte ind i en fusion med hovedsæde i Slagelse.

- Det trådte jeg ud af for seks år siden og solgte min andel til de andre, fortæller Claus N. Kristiansen.

Siden har han været ansat i DreistStorgaard Advokater, der har hovedsæde i Køge og lokalkontor i Næstved samt i Sorø, hvor Claus N. Kristiansen holder til i Energiens Hus.

Udover det daglige juridiske arbejde administrerer Claus Kristiansen to lokale fonde - William Nielsens Fond samt købmand Sven Hansen og hustru Ina Hansen's Fond. De to fonde donerer ret store beløb til primært kræftforskning.

Både som advokat og som administrator er et væsentligt udgangspunkt for Claus N. Kristiansens arbejde at hjælpe folk.

Sådan er det også i fritiden, hvor han i dag er medlem af Lions Club, der har netop hjælpen som formål. Lokale bestyrelses- og formandposter har han også bestridt hen ad vejen.

Privat bor Claus sammen med Susanne, som han mødte, da han var flyttet fra Solbakkevej til en lejlighed i Priorgade.

- Og så gik det jo sådan, at Susanne fik mere og mere tøj, så efterhånden stod mit tøj i plasticposer, siger han med et smil.

- Så måtte vi have noget større, og det blev huset på Skjalm Hvidesvej.

Parret har sønnen Frederik og datteren Astrid.

I fritiden er det ikke mindst cykling og golf, der står på programmet. Skiferier og jagt er også blandt Claus N. Kristiansens lidenskaber.

På cyklen har den lokale advokat blandt andet været med Team Rynkeby til Paris to gange - her er formålet som bekendt at samle penge ind til Børnecancerfonden - og han tog sidste år sammen med et lokalt cykelhold turen »Coast to Coast« fra Atlanterhavet til Middelhavet gennem de franske pyrenæer.

Men selv om både jagt, skisport, golf og cykling byder på personlige udfordringer af forskellig art, lægger Claus ikke skjul på, at det ikke mindst er det sociale samvær, der tæller for ham.

Claus N. Kristiansen fejrer sin 60 års dag med en reception på Hotel Postgaarden fredag den 17. marts fra klokken 14.30 til 17.00.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk