15. oktober 2019
Formanden for Røde Kors i Sorø, Niels Mortensen, overrækker diplom og Hendes Majestæt Dronningens emblem til Aase Jensen. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Formanden for Røde Kors i Sorø, Niels Mortensen, overrækker diplom og Hendes Majestæt Dronningens emblem til Aase Jensen. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aase Jensen hædret af Røde Kors med Dronningens emblem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aase Jensen hædret af Røde Kors med Dronningens emblem
Sorø - 18. april 2019 kl. 09:54
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Aase Jensen er fratrådt som leder af Røde Kors Butikken i Storgade efter 11 år som chef og 20 år i butikken. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Det var intet mindre end Dronningens emblem med tilhørende diplom, som formanden for Røde Kors i Sorø, Niels Mortensen, havde med til Aase Jensen, da hun blev hædret ved en lille højtidelighed i Café Tre Konger i Sorø tirsdag formiddag.

Emblem og diplom blev givet af Dansk Røde Kors for mange års tro tjeneste i det frivillige, humanitære arbejde, og Aase Jensen kvitterede straks med at dedikere hæderen til de mange medarbejdere, der er og har været i butikken gennem de mange år.

Aase Jensen var i 21 år vurderingskvinde i Dansk Landbrugs Realkreditinstitut - faktisk hed det vurderingsmand, og Aase var da også den første kvinde i sådan et job - og da hun som 63-årige stoppede i det job, fortsatte hun i hjemmeplejen i Sorø, hvor hun især arbejdede med demente.

- Jeg vidste, at jeg skulle have noget at tage mig til, når jeg gik på pension. Da Røde Kors-butikken, der dengang lå i Absalonsgade, så havde et opslag i vinduet om, at der manglede frivillige, meldte jeg mig. Det er 20 år siden, fortæller hun.

- Flere gange blev jeg spurgt, om jeg ikke ville overtage lederposten, men det ville jeg ikke, så længe jeg var på arbejdsmarkedet. Kort før min 71 års fødselsdag gik jeg på pension, og samtidig blev jeg leder af butikken, hvor jeg altid har haft vagter om fredagen samt hver anden lørdag. Om kort tid bliver jeg 82, så det blev til 11 år som leder. Jeg har været rigtig glad for at være i butikken, Undervejs har der været mange sjove og positive oplevelser både med kunder og med medarbejderne, men dem gemmer jeg hos mig selv.

Butikken flyttede i 2011 fra Absalonsgade til Storgade 14, hvor den rykkede ind i den tidligere boghandel. Her blev der langt bedre plads, ås der kunne udvides med lidt møbler og mere »nips«.

På sit højeste bedste år kastede butikken 825.000 kr. af sig til det humanitære arbejde, men i november 2015 åbnede Røde Kors så en butik for genbrugsmøbler og nips på Nordmarksvej, og det kan aflæses i regnskabet i Storgade, hvor der blev 792.000 kr. i 2017 og 760.000 kr. i 2018. Tilsammen omsatte de to genbrugsbutikker i 2018 for næsten 2,5 mio. kr., og de i alt ca. 90 frivillige skaffede dermed ca. 1,5 mio. kr. til det humanitære arbejde. Der skal naturligvis betales husleje og andre driftsomkostninger.

Aase Jensen, der i øvrigt i 50 år var aktiv i De sjællandske Husmandsforeninger (nu: Sjællandske Familielandbrug) samt også i en årrække sad i DRs programråd, har ikke tænkt sig at skifte lederjobbet i Røde Kors ud med lænestolen.

- Nej, jeg har altid været glad for at arbejde med demente, siger hun.

- Det gør jeg nu igen som frivillig på Værkerne en gang om ugen. Vi fire frivillige mødes med 8-10 hjemmeboende, der er ramt af demens. Så synger vi nogle sange, spiser madpakken, går en tur og drikker en kop kaffe. Det er virkelig hyggeligt - og mens vi er sammen med de demente, er der også samling med de pårørende.

Det er Alzheimerforeningen, der står for arrangementet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk