17. juni 2021
Egentlig kan man kun forvente omkring 50 års levetid af et tegltag, men Holbergcentrets har klaret godt 90 år. Men i dag har taget det absolut heller ikke længere godt. Foto: Bjarne Stenbæk
Egentlig kan man kun forvente omkring 50 års levetid af et tegltag, men Holbergcentrets har klaret godt 90 år. Men i dag har taget det absolut heller ikke længere godt. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældrecenter trænger til nyt tag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældrecenter trænger til nyt tag
Sorø - 10. juni 2021 kl. 13:11
Af Lene Berthelsen

Egentlig skulle der have været gjort noget ved det godt 90 år gamle og delvist utætte tegltag på Holbergcentret allerede sidste år.

Der var sat penge af på budgettet, og opgaven blev også sendt i udbud. Problemet var blot, at det viste sig, at det ville blive noget dyrere at få lagt nyt tag på bygningen end forventet.

Prisen for det nye tag skal deles af ældrecentrets beboere og kommunen. Beboerne skal via opsparede midler på vedligeholdelseskontoen betale 61,66 pct. af udgifterne, mens kommunen tager sig af resten.

Derfor blev det sidste år besluttet, at skubbe tagrenoveringen. Dermed kunne beboerne også nå at spare mere op på vedligeholdelseskontoen.

Årsagerne til, at det bliver dyrere end først ventet, er flere: Det gamle tag er blot understrøget og har ikke undertag. Nyt tag med undertag betyder, at inddækninger på kviste og elevatortårn skal løftes.

Skillevægge mellem tag- og opholdsrum er ikke udført på en måde, der efterleve nugældende regler om brandsikkerhed. Også det skal udbedres. Og endelig er der et problem med overophedning i stedets modtagekøkken, så her skal øget ventilation tænkes ind i den nye tagdækning.

Alt i alt forventes det, at tag-opgaven på Holbergcentret vil koste cirka 2.918.000 kr. Beboerne skal lægge lige knap 1,8 mio. kr., mens kommunen skal bidrage med 1.119.000 kr.

I budgettet har kommunen kun afsat 715.000 kr., men teknik- og miljøudvalget indstiller i enighed, at de resterende penge kan hentes fra den kommunale bygnings-vedligeholdelseskonto. Og at arbejdet kan udføres i år.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk