16. januar 2019
Der bliver nu placeret fem skilte med motorkørsel forbudt i området omkring Verup Mose.
gallery icon

Se billedserie

Der bliver nu placeret fem skilte med motorkørsel forbudt i området omkring Verup Mose.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åmose-beboere får lov til at holde trafik væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åmose-beboere får lov til at holde trafik væk
Sorø - 09. august 2018 kl. 05:54
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beboerne på Magleøvej, Øgårdsvej 24–37, Verupgårdsvej og Kærvej har fået lov til at opstille skile, der forbyder motorkøretøjer at køre på vejene. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Beboerkørsel bliver fremover det eneste tilladte på Magleøvej, den nordlige del af Øgårdsvej, Verupgårdssvej og Kærvej. De 19 beboere på de omtalte veje har nemlig af Midt- og Vestsjællands Politi og Sorø Kommune fået lov til at opsætte skilte med teksten »Motorkørsel forbudt« og underskilte med teksten »undtaget beboere og kørsel til beboere«. Gående, cyklister og ridende har fortsat adgang. Det kan ikke forbydes.

Når det er blevet nødvendigt for beboerne at tage dette skridt, skyldes det etableringen af Naturpark Åmosen samt det såkaldte »Life Project«. Sidstnævnte har genskabt Verup højmose. Begge projekter får både kommunal, fonds og EU støtte.

Sorø Kommune og de omtalte projekter har gjort klart overfor beboerne, at ingen af parterne vil deltage økonomisk eller praktisk i vedligeholdelsen af private fællesveje - heller ikke, selv om, der på grund af naturprojekterne ville komme et øget pres på vejene.

- Kommunen foreslog, at vi i stedet søgte om tilladelse til at opsætte skilte, der forbød motorkørsel på vejene, fortæller Michael Munksdorf, der bor i området.

- På den baggrund har alle beboere og lodsejere på de berørte fællesveje givet tilladelse til den ønskede skiltning, Politiet har efterfølgende modtaget et kort, hvor den ønskede placering af skilte er indtegnet - og det har politiet nu godkendt.

Det er lodsejerne selv, der skal betale for skiltene. De kommer cirka til at koste 8.543 kr., og da der er 19 lodsejere, bliver det ca. 450 kr. pr. ejer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk