18. november 2017
Terje Wold og Chris Jensen ved en produktion til et olieraffinaderi i Irak. Den finurlige indretning kædes sammen med andre, og så anvendes maskinen til at trække svovl og fosfor ud af råolien. Foto: Bjarne Stenbæk
gallery icon

Se billedserie

Terje Wold og Chris Jensen ved en produktion til et olieraffinaderi i Irak. Den finurlige indretning kædes sammen med andre, og så anvendes maskinen til at trække svovl og fosfor ud af råolien. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 70-årig pensionist er fortsat klar til at tage specialopgaverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70-årig pensionist er fortsat klar til at tage specialopgaverne
Sorø - 14. oktober 2017 kl. 06:04
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en alder af 70 år synes Terje Wold, at tiden er inde til at tage afsked med Chris Jensen i Stenmagle. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

- Hver gang, vi har særligt vanskelige specialopgaver, finurlige svejsninger med mere, har vi altid kunnet tage fat i Terje. Så har han klaret opgaven. Han kan lave alt.

Det siger Chris Jensen, der ejer firmaet af samme navn med afdelinger i Stenmagle og Kalundborg.

Det bliver en lille smule sværere nu, for Terje har rundet de 70 år, og nu synes han, det er på tide at takke af og gå på pension. Men han har givet »mester« håndslag på, at han fortsat er klar til mat give et nap med i særlige situationer.

Lige så glad, arbejdspladsen har været for Terje - lige så glad har Terje været for arbejdspladsen. Og så blev Chris Jensen oven i købet nærmest frarådet at ansætte ham i sin tid.

- Ja, det var nu mere for sjov, siger Chris Jensen.

- Jeg kendte Terjes tidligere arbejdsgiver, og han kunne godt være en »børste«. Så da Terje søgte arbejde her, ringede jeg og spurgte min kollega, hvorfor Terje rejste. »Det vil jeg ikke fortælle dig,« var hans svar - men det var som nævnt kun skæg og ballade.

Terje er norsk af oprindelse, og da hans søster og svoger købte en gård i Munke Bjergby, begyndte Teje og hans daværende kone også at komme i området.

- Vi boede ellers på Østerbro i København, fortæller han.

- Men vi kunne godt tænke os at komme udenfor byen, og det gik lidt hurtigere end ventet. Vi havde sat vores hus til salg via en annonce i avisen. Næste morgen stod vi op klokken 7, og så ringede det på døren. Udenfor stod en køber, og klokken 8 var huset solgt. Til prisen.

Familien bosatte sig i Munke Bjergby, og 22. januar 1986 tog Terje hul på sit nye arbejdsliv hos Chris Jensen.

- Jeg har haft det smaddersjovt her, og så er der jo ingen grund til at gå på pension, siger Terje Wold.

- Faktisk troede jeg fra begyndelse, at jeg kun skulle være her en overgang - men det blev så en lang overgang. Vi har haft utroligt mange spændende opgaver - men omvendt må jeg også sige, at vi tidligere havde flere special- eller udviklingsopgaver, end vi har i dag.

Men det er ikke bare i arbejdstiden, Terje har været at finde på fabrikken.

- Nej, jeg har fået lov til at lave mange ting på værkstedet. Der er gået mange timer med at lave specielle ting i rustfrit stål til for eksempel biler og motorcykler, fortæller han.

- Og så er jeg storforbruger af virksomhedens fitnessrum. Det har jeg fået lov til at fortsætte med.

Og fit - det er Terje Wold. Da medarbejderne i april fik foretaget et sundhedstjek, viste Terjes resultater, at han kun burde være 54 år.

- Udover styrketræningen kører jeg meget på cykel, fortæller han.

- Jeg kører vel 7.000-9.000 kilometer på et år, men det er ture for mig selv. Jeg deltager ikke i løb eller andre større cykel-arrangementer.

Motorcykler står også hans hjerte nært. Han har en Honda VFR 750cc, og så går han og skruer på en Velocette fra 1946 - men måske er den alligevel nogle år ældre, da Terje kan se, at den har været omdannet til en »krigsmodel« på et tidspunkt. Det vil han nu forsøge at få skabt klarhed over via en henvendelse til det britiske krigsmuseum.

- Motorcyklen kører jeg 4.000-5.00 kilometer på pr. sæson, fortæller Terje Wold.

- Jeg deltager gerne i et par træf. I år har jeg været to gange på Mors.

Nu bliver der mere tid til at dyrke de forskellige hobbyer og se lidt mere til familien - Terje har en søn i Slagelse og en datter i Dianalund. Og også lidt nyt bliver der puttet ind i programmet.

- Jeg skal ned i ældreklubben og lære noget mere om pc'er, for den skal jeg til at bruge meget mere nu, siger Terje Wold.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk