17. oktober 2018
Byggeriet på Elmebjergvej er indflytningsklar midt i marts 2019. Tegning: Arkiplus A/S
gallery icon

Se billedserie

Byggeriet på Elmebjergvej er indflytningsklar midt i marts 2019. Tegning: Arkiplus A/S
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 54 nye lejeboliger klar til indflytning i 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

54 nye lejeboliger klar til indflytning i 2019
Sorø - 26. oktober 2017 kl. 06:07
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byggefirmaet Georg Berg fra Slagelse vandt begge Sorø Boligselskabs licitationer. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Sorø: I Sorø-bydelene Frederiksberg og Pedersborg tilføres ny tilsammen 54 lejeboliger. Sorø Boligselskab skrev tirsdag aften under på to aftaler med byggefirmaet Georg Berg fra Slagelse, der har totalentreprisen på begge byggerier.

- På Elmebjergvej ved Rema 1000 bygges der 30 boliger, fortæller byggeøkonom Lars Frederiksen fra Arkiplus A/S, der har tegnet begge byggerier.

- Der bliver 16 to-værelses lejligheder på i alt 49 kvadratmeter og 14 tre-værelses lejligheder på i 85 kvadratmeter. Lejlighederne på 49 kvadratmeter er forberedt til, at to lejligheder kan slås sammen til en, hvis det ønskes.

Der bygges i et plan - men nogle af lejlighederne kommer til at ligge på 1. sal.

Den samlede byggesum i Pedersborg er 42,6 millioner kroner.

På Stenkistebuen i Klokkegårds-udstykningen på Frederiksberg bygger boligselskabet 24 boliger. 12 fire-værelses lejligheder i to plan på i alt 110 kvadratmeter og 12 tre-værelses lejligheder i et plan på 85 kvadratmeter pr. stk. Nogle af sidstnævnte kommer til at ligge på 1.sal.

Byggesummen på Frederiksberg er 49,7 millioner kroner.

Det har været kritiseret, at nybyggeriet ikke indeholder altaner på 1. sal.

- Vi er begrænset af nogle økonomiske rammer, og vi valgte at satse på gode boliger med en lille vedligeholdelse. Dermed blev der ikke plads inden for rammen til altaner - men det vil vi også rigtig gerne have, siger formanden for Sorø Boligselskab, Gert Hansen.

Der er dog et ekstra beløb afsat til diverse udgifter, og skulle der i budgettet alligevel blive plads, kommer altanerne på. Projekterne er oprindelig tegnet med altaner - og altanerne kan også efterfølgende tilføres.

For at begrænse udgifterne - eksempelvis til vinterforanstaltninger - går byggeriet først i gang fra marts 2018. Der lægges ud i Pedersborg, og så følger Frederiksberg lidt senere. Byggeperioden er beregnet til et år pr. projekt, så der forventes indflytning på Elmebjergvej midt i marts 2019, mens Frederiksberg deles op i to projekter, så første del står indflytningsklar fra midt i april 2019 og anden etape fra midt i juli 2019.

Skal man slå på tasken med hensyn til husleje, kommer lejlighederne i Pedersborg til at koste henholdsvis omkring 4.000 og 6.900 kr. pr. måned, mens lejlighederne på Frederiksberg rammer niveauet 8.000-8.500 kr. pr. måned for 110 kvadratmeter og cirka 6.500 kr. for dem på 85 kvadratmeter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk