23. august 2019
Indbrudstyve var i gang med at begå indbrud i et klubhus, der tilhører kolonihaveforeningen for enden af Apotekervej i Sorø, da der blev skudt mod dem. Foto: Arkivfoto
Indbrudstyve var i gang med at begå indbrud i et klubhus, der tilhører kolonihaveforeningen for enden af Apotekervej i Sorø, da der blev skudt mod dem. Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 51-årig skød mod fire tyve: Politiet vil måske tiltale ham

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

51-årig skød mod fire tyve: Politiet vil måske tiltale ham
Sorø - 06. december 2018 kl. 06:20
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiets anklagemyndighed overvejer i de her dage, om en 51-årig mand fra Sorø skal tiltales for at have skudt mod fire indbrudstyve.

arrow Læs også: Ingen afklaring i sag om skud mod fire tyve

Episoden skete den 18. februar i år omkring klokken 19. Det var ved et klubhus, der tilhører kolonihaveforeningen Søhaverne ved Nordmarksvej og Apotekervej i Sorø. Tilsyneladende var fire ukendte personer i gang med at begå indbrud i klubhuset. Med et luftgevær skød den 51-årige mand efter de fire personer.

Sagen skulle have været for retten som en tilståelsessag. Der var allerede udarbejdet en retsmødebegæring, hvor manden blev sigtet for at overtræde straffelovens paragraf 252, stk. 1. Den handler om at volde fare for nogens liv eller førlighed, og strafferammen er otte år.

Men da den sigtede mand mødte i Retten i Næstved tirsdag for at give sin forklaring, sagde han noget andet end forventet.

Han havde åbenbart besluttet sig for, at han alligevel ikke ville tilstå sagen. Det var en overraskelse for anklagerfuldmægtig Louise Fugl.

- Når han ikke erkender, så kan vi ikke få ham kendt skyldig, for vi har ikke nogle vidner eller noget andet i en tilståelsessag. Når han ikke aflægger en tilståelse, er vi nødt til at trække sagen tilbage og overveje, om vi så vil lave et anklageskrift, siger Louise Fugl til DAGBLADET og Sjællandske.

I en tilståelsessag indgår der hverken beviser eller vidner, når sagen kommer for retten. I stedet vil den eller de sigtede komme med en tilståelse. Derefter afgør retten, om sigtede skal kendes skyldig eller uskyldig, og eventuelt hvad straffen skal være.

Hvis der ikke er tale om en tilståelsessag, så skal anklagemyndigheden rejse en tiltale mod den eller de sigtede og skrive et anklageskrift. I anklageskriftet beskriver anklagemyndigheden, hvad man mener, den tiltalte har gjort. Når sagen kommer for retten, er det op til anklageren at bevise den tiltaltes skyld, for eksempel via vidner og bevismateriale.

Efter overraskelsen i retslokalet skal anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi finde ud af, om man kan løfte bevisbyrden i sagen.

- Vi skal finde ud af, om der er grundlag for at rejse sagen som en domsmandssag. Det skal vi lige vurdere. Vi skal læse sagen igen lidt grundigere, og se om vi kan bevise forholdene på en anden måde, når han nu ikke erkender det, siger Louise Fugl.

Ifølge hende har det ingen betydning for sagen, at det var fire indbrudstyve, der blev skudt mod.

- At nogle er i gang med at begå indbrud, gør ikke, at man må skyde mod dem. På den måde kigger vi ikke på retfærdighedfølelse. Vi kigger kun på det, manden har gjort, siger anklagerfuldmægtig Louise Fugl.

Hun regner med, at det højst vil tage en-to uger at vurdere sagen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk