17. oktober 2019
Den dræbte Kiehn Andersens bror, Jørgen Andersen og hans søn Jack Andersen, var også mødt op for at overvære grundlovsforhøret. Det var begge rystede over de voldsomme forbrydelser, der fremgik af sigtelserne mod de to mænd i sagen.
gallery icon

Se billedserie

Den dræbte Kiehn Andersens bror, Jørgen Andersen og hans søn Jack Andersen, var også mødt op for at overvære grundlovsforhøret. Det var begge rystede over de voldsomme forbrydelser, der fremgik af sigtelserne mod de to mænd i sagen.
Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 42-årig tilstår forbindelse til to drab og to brande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

42-årig tilstår forbindelse til to drab og to brande
Opdateret 22. juni 2019 kl. 18:40
Sorø - 22. juni 2019 kl. 12:37
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

ARTIKLEN ER PRÆCISERET:
Den 42-årige mand, der fredag blev anholdt og sigtet for drab på Kiehn Andersen i Ruds Vedby og en 80-årig mand i Vemmelev, erkender at have haft med drabene at gøre.

Det kom frem, da den 42-årige blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster lørdag.

En 34-årig mand er også anholdt og sigtet for de to drab, men han nægter sig skyldig.

De to blev anholdt fredag eftermiddag i Sneslev, hvor der også blev fundet et oversavet jagtgevær. Den 34-årige nægter sig skyldig i drab og brandstiftelse men erkender at have overtrådt våbenloven i forhold til det oversavede jagtgevær.

Oplæsningen af sigtelserne var offentlige for pressen og tilhørere, deriblandt Kiehn Andersens bror og søn, men trods protester fra de to sigtedes forsvarer og fra pressens repræsentanter, så blev dørene til resten af grundlovsforhøret lukket. Det betyder, at de to sigtedes forklaringer endnu ikke er kendt for offentligheden.

Det fremgik af sigtelserne, at Kiehn Andersen blev dræbt af flere stik med et skarpt våben. Han blev stukket 15-20 gange i maven, og han var også blevet udsat for stump vold mod kroppen og halsen. Dette drab skete den 21. april mellem klokken 19 og 21.35.

Den 42-årige erkendte også, at det var ham, der havde transporteret den dræbte fra Ruds Vedby til en grusgrav på Blæsingevej ved Slagelse, hvor liget var blevet efterladt.

Det andet drab skete den 16. juni mellem klokken 06.20 og klokken 09.25 på Slagelse Landevej 108, hvor den 80-årige Poul Frank Jørgensen døde af ti stik i ryggen og i et stik i halsen, hvor hans pulsåre var skåret over.

Den 42-åriges fremtoning i retten beskrives som "cool og upåvirket". Det var første gang, at Kiehn Andersens bror Jørgen Andersen og søn Jack Andersen hørte detaljerne om, hvordan drabet var foregået, og de var begge rystede over forbrydelsens voldsomhed, og at nogen kan få sig selv til at gøre sådan mod et andet menneske.

Præcisering: Det har tidligere fremgået, at den 42-årige erkendte sig skyldig i begge drab, men det er ikke korrekt, da han erkender sig delvist skyldig i det han erkender de faktiske forhold og at have haft noget med drabene at gøre.

arrow Læs også: To mænd sigtet for drab: Politiet afdækker nye sigtelser
Opdatering

De to sigtede blev efter fire timers grundlovsforhør begge varetægtsfængslet frem til den den 18. juli,

Den 42-årige, der havde erklæret sig delvis skyldig, blev varetægtsfængslet på baggrund af begundet mistanke om vold med døden til følge i begge drabssager, mens den 34-årige, der nægter sig skyldig, blev varetægtsfængslet med begrundet mistanke i sagen om drabet på Kiehn Andersen men ikke i sagen fra Vemmelev.

arrow To drabssigtede mænd sidder fortsat fængslet
12. september 2019 kl. 14:29 Opdateret: kl. 14:19
arrow Drabssigtede fortsat fængslet
15. august 2019 kl. 11:43 Opdateret: kl. 11:49
arrow Rettelse: Kilden var mor og ikke mormor
25. juni 2019 kl. 15:51 Opdateret: kl. 15:51

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk