26. februar 2020
Arkivfoto
Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 23-årig anker dom om vold mod betjent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

23-årig anker dom om vold mod betjent
Sorø - 08. september 2019 kl. 15:03
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 23-årig mand fra Sorø var forleden i Retten i Næstved. Han var tiltalt for blandt andet en episode, der fandt sted i august 2018 på Holbækvej i Sorø.

Her markerede en betjent under en rutinemæssig kontrol på stedet, at den 23-årige skulle holde ind til siden. Det gjorde den 23-årige ikke, så betjenten måtte træde til siden for ikke at blive påkørt. Betjenten blev strejfet på benet af bilen.

Det er en overtrædelse af paragraf 119, som handler om vold eller trusler om vold mod en person i offentlig tjeneste samt overtrædelse af paragraf 245, der handler om et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter.

Den 23-årige var også tiltalt for samme dag at have overtrådt færdselsreglerne på stedet, fordi han overskred spærrelinjen under overhaling af en varebil. Lige som der i anklageskriftet er anført, at han undlod at efterkomme anvisningerne for færdsel, som blev givet af politiet på stedet.

Han var i øvrigt frakendt førerretten i tre år fra september 2016.

Den 23-årige blev erklæret skyldig i alle forholdene.

Da den 23-årige i forvejen er omfattet af en dom fra marts 2019, der handler om tilsyn af kommunen, har han ikke fået yderligere straf. Men dommen fra Retten i Næstved giver kommunen mulighed for at træffe bestemmelse om at anbringe den 23-årige på lukket, sikret institution for personer med vidtgående psykiske handicap.

Den 23-årige blev også frakendt retten til føre motordrevet køretøj - bortset fra lille knallert.

Han ankede dommen. Det skriver DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk