3. august 2021
Anne Madsen (S) må sige farvel til sin formandspost i arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget. Oppositionen bliver ikke formand for noget udvalg i denne omgang. Foto: Thomas Olsen
Anne Madsen (S) må sige farvel til sin formandspost i arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget. Oppositionen bliver ikke formand for noget udvalg i denne omgang. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opposition mister udvalg: - Det var ikke muligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opposition mister udvalg: - Det var ikke muligt
Sorø KV17 - 23. november 2017 kl. 08:47
Af Martin Pedersen

I byrådskonstitueringen i Sorø mellem Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti blev der ikke givet nogen udvalgsformandspost til oppositionen.

arrow Læs også: Overblik: Sådan stemte hver enkelt by

Sådan er det ellers lige nu, hvor Socialdemokratiets Anne Madsen er formand for arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget. Og da Ivan Hansen (S) var borgmester, havde oppositionen også ansvaret for et af de politiske udvalg.

Den genvalgte borgmester Gert Jørgensen (K) forklarer til DAGBLADET og Sjællandske, at der ikke var plads til det i konstitueringen denne gang.

- Det var for at få puslespillet til at gå op. Jeg har ønsket så bred en konstituering som muligt, men det var ikke muligt her, siger Gert Jørgensen.

Den forklaring giver Anne Madsen (S) dog ikke meget for.

- Konservative har selv taget en formandspost, og den kunne de jo have afgivet. Det var præcis det samme, vi oplevede ved sidste valg, hvor borgmesteren fik magten og udelukkede mindretalsgruppen. Det blev der skrevet om i avisen, og der blev lavet en efterkonstituering. Nu oplever vi det samme igen. Og jeg tænker, at det er utroligt, at man kan slippe afsted med at have alle de gode ord i sin mund, men vise noget andet i handling. Vi gjorde det i 24 år med borgmesterposten, så det er et spørgsmål om vilje, siger Anne Madsen.

Samme holdning har SF's Linda Nielsen.

- Det er en snæver konstituering. Det ligner meget blokpolitik. Hvis vi sad med flertallet, så havde vi allerede besluttet, at der skulle være en formandspost til oppositionen. Vi mener, at det er en gestus, når man gerne vil samarbejde bredt. Der er altid et valg i politik, siger Linda Nielsen.

arrow DF: - Vi er tilfredse
22. november 2017 kl. 18:43 Opdateret: kl. 12:50
arrow Niels Aalbæk får en plads i byrådet
22. november 2017 kl. 17:23 Opdateret: kl. 13:08
arrow Meget modgang til Venstre
22. november 2017 kl. 16:07 Opdateret: kl. 12:47
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk