11. december 2017
Undersøgelser har vist, at især unge undlader at stemme ved kommunalvalg. Derfor er kommunerne blevet opfordret til at gøre en indsats for at engagere dem. Foto: Kim Rasmussen
Undersøgelser har vist, at især unge undlader at stemme ved kommunalvalg. Derfor er kommunerne blevet opfordret til at gøre en indsats for at engagere dem. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere skal ind i stemmeboksen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere skal ind i stemmeboksen
Sorø KV17 - 07. oktober 2017 kl. 06:06
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For fire år siden opfordrede Indenrigsministeriet kommunerne til at gøre en indsats for at få især flere unge til at stemme ved kommunalvalget.

Undersøgelser havde nemlig vist, at især unge udeblev fra valglokalet ved kommunalvalg.

I Sorø Kommune blev der dengang ansat en stemmefisker, der tog ud for at møde unge rundt om i kommunen for at gøre opmærksom på valget og stemme-muligheden.

Derudover arrangerede De Konservative en såkaldt Demokratidag på Sorø Akademi.

Om det var det ene eller det andet eller noget helt tredje, der virkede, kan være svært at gøre op. Men i hvert fald steg den samlede valgdeltagelse i 2013 til 74,7 pct. efter i 2009 at være faldet til blot 68,2.

Indenrigsministeriet har igen i år opfordret kommunerne til at gøre en ekstra indsats i håbet om at fastholde eller - endnu bedre - øge valgdeltagelsen.

Og det er besluttet, at det vil ske i forbindelse med to demokratidage, oplyser borgmester Gert Jørgensen (K).

- Vi holder en på Sorø Akademi, og så holder vi en i den nordlige del af kommunen, formentlig i Dianalund. Arrangementer, der vil være åbne for alle interesserede, siger Gert Jørgensen til Dagbladet og Sjællandske.

Datoerne for demokratidagene ligger ikke helt fast, men formentlig vil et af indslagene være et besøg af professor i statskundskab, Ulrik Kjær, der har en særlig viden om kommunalvalg.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk