3. august 2021
Mange personlige stemmer betyder ikke nødvendigvis en plads i byrådet. Billedet er fra optællingen af stemmer på Sorø Borgerskole i tirsdags. Foto: Thomas Olsen
Mange personlige stemmer betyder ikke nødvendigvis en plads i byrådet. Billedet er fra optællingen af stemmer på Sorø Borgerskole i tirsdags. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere kandidater missede byrådet trods høje stemmetal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere kandidater missede byrådet trods høje stemmetal
Sorø KV17 - 23. november 2017 kl. 15:13
Af Martin Pedersen

Selvom en byrådskandidat får mange personlige stemmer, så kan man ikke vide sig sikker på en plads i byrådet.

Det står klart efter tirsdagens kommunalvalg, hvor flere kandidater fik mange stemmer uden at komme i Sorøs byråd. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Det skete blandt andet for Irene Juul Vissing fra Alternativet. Med 209 personlige stemmer fik hun faktisk flere end Niels Aalbæk Jensens 189 personlige stemmer. Men partiet opstillede deres kandidater på partiliste, og det betyder, at de bliver valgt i den rækkefølge, de står på stemmesedlen - næsten uanset det personlige stemmetal. Og derfor fik Irene Juul Vissing altså ikke en plads i byrådet.

Hos Dansk Folkeparti fik Gitte Andersen næstflest personlige stemmer og Ellen Thomsen tredjeflest, men på grund af partiliste fik de heller ikke en plads i byrådet.

Socialdemokraten Christian Bjerre Høst og Birgitte Hansen fra Blå Fornyelse fik også mange personlige stemmer uden at det udløste en billet til byrådet i den kommende valgperiode.

Når man kigger på de enkelte valgsteder i kommunen, så der også forskel på topscorerne fra det ene sted til det andet.

Der var syv valgsteder i Sorø kommune, nemlig i Sorø by, Pedersborg, Frederiksberg, Alsted-Fjenneslev, Stenlille, Dianalund og Ruds Vedby. Ud fra de samlede personlige stemmer, så fik Gert Jørgensen (K), Anne Madsen (S) og Ivan Hansen (S) flest personlige stemmer i den nævnte rækkefølge.

Men sådan var det ikke på alle valgsteder. Ganske vist lå stemmerne fra vælgerne i Sorø by på linje med resultatet fra hele kommunen.

Men i Ruds Vedby var den absolutte topscorer Carsten Petersen (K) med 222 personlige stemmer. Han blev efterfulgt af Gert Jørgensen (K) og Ivan Hansen (S).

I Pedersborg fik Gert Jørgensen (K) stadig flest personlige stemmer. Men ind på en andenplads kom Anne Madsen (S), som overhalede den tidligere borgmester Ivan Hansen (S) med 12 stemmer.

I Dianalund fik Gert Jørgensen (K) skarp konkurrence af Annette Raaschou van der Star, der dog måtte nøjes med næstflest personlige stemmer i området. 317 vælgere stemte personligt på Gert Jørgensen, og 289 stemte på Annette Raaschou van der Star. Anne Madsen (S) kom ind på en tredjeplads i Dianalund med 186 personlige stemmer.

I Alsted-Fjenneslev fik Gert Jørgensen (K) og Anne Madsen (S) flest personlige stemmer, men ind på tredjepladsen kom Rolf Clausen (V) med 56 personlige stemmer.

Heller ikke på Frederiksberg kunne nogen vippe den konservative borgmester af pinden. Anne Madsen (S) fik næstflest stemmer. Og tredjepladsen skal næsten deles mellem Preben Lund (S) med 125 personlige stemmer og Rikke Bach Nielsen (S) med 124 personlige stemmer.

I Stenlille kom Bettina Jensen (S) ind på en sikker andenplads efter Gert Jørgensen (K). Bettina Jensen fik 223 personlige stemmer i området. Anne Madsen (S) fik tredjeflest personlige stemmer i Stenlille.

Du kan se alle de personlige stemmetal på hjemmesiden www.kmdvalg.dk/KV/2017/K84979340.htm

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk