24. juni 2021
24-årige Maria Møller er yngste med af det kommende byråd. Foto: Bjarne Stenbæk
24-årige Maria Møller er yngste med af det kommende byråd. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 24-årige Maria sprængte liste V

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

24-årige Maria sprængte liste V
Sorø KV17 - 24. november 2017 kl. 05:55
Af Bjarne Stenbæk

Maria Møller hedder det yngste byrådsmedlem i Sorø Kommune efter 1. januar 2018. Det 24-årige byrådsmedlem, der dog - 10. december - når at fylde 25, inden hun tager hul på sin nye tilværelse, sprængte Venstres liste og kom ind fra en plads som nummer 5. Partiet opstillede dog sideordnet, så det er det udelukkende er de personlige stemmer, der styrer »forbruget« af listestemmer.

- Jeg er fra Albertslund og kommer fra en familie, hvor min far er blikkenslager, og min mor er gartner, fortæller hun til DAGBLADET og Sjællandske.

- Vi har altid været politisk engagerede´i min familie - og i øvrigt repræsenteret forskellige partier.

Trods sin opvækst i Albertslund, tog hun en landbrugsuddannelse - men livet på en gård blev lidt ensomt, og i stedet søgte hun job som pelssorterer hos Copenhagen Fur.

- Det er et spændende job, som fylder otte måneder om året, fortæller hun.

- De sidste fire måneder hjælper jeg til på gården.

Og når der er en gård, skyldes det, at hun er kæreste med Joachim Clausen, der er Rolf Clausens søn. Parret bor i Nyrup og er forældre til datteren Sia på et år.

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg er Venstre-kvinde, siger Maria.

- Men det er naturligvis blevet endnu mere klart, efter at vi blev enige om, at jeg skulle stille op. Jeg er glad for at være valgt og glæder mig meget til opgaven, der ved siden af opgaverne i byrådet også kommer til at gå på at få genrejst Venstre. Borgmesterposten har jeg ikke her og nu ambitioner om at opnå. Nu skal jeg ind i byrådet, og så handler det for mig om at lære. Reelt har jeg jo kun været lokalpolitiker i den måneds tid, valgkampen har varet. Men jeg føler mig helt klar til at være med til at tage det ansvar, der følger med at blive valgt ind i byrådet - ikke mindst på den side, der sidder med flertallet.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk