16. september 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voldsdømt ex-byrådsmedlem melder borgmester til politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldsdømt ex-byrådsmedlem melder borgmester til politiet
Solrød - 29. juli 2020 kl. 11:00
Af Lars Andersen

I december sidste år blev Venstres daværende medlem af Solrød Byråd Jane Noer kendt skyldig i vold og mishandling af sine tre børn gennem en længere årrække, og Østre Landsret idømte hende seks måneders fængsel, hvoraf to måneder skulle afsones. Dommen omfattede også udførelse af hundrede timers samfundstjeneste.

Dommen kostede hende efterfølgende pladsen i byrådet, og nu har sagen fået endnu et efterspil.

I starten af juli har Jane Noer og hendes mand Mads Silberg anmeldt borgmester Niels Hörup (V) til politiet. Det bekræfter kommunikationsansvarlig Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Anmeldelsen går på, at Niels Hörup har overtrådt sin tavshedspligt og det navneforbud, der var nedlagt, mens retssagen mod Jane Noer foregik først i byretten og siden i Østre Landsret.

Ifølge Lokalavisen for Solrød og omegn skriver Jane Noer og Mads Silberg i anmeldelsen, at Niels Hörup har:

»Brudt sin tavshedspligt ved mandag den 17. juni 2019 i forbindelse med en budgetkonference for Solrød Byråd at have videregivet Fortrolige oplysninger til venstres byrådsgruppe fra den på daværende tidspunkt civilretslige sag«.

Den 17. juni 2019 var den dag, retssagen mod Jane Noer startede ved retten io Roskilde.

I anmeldelsen påpeger Jane Noer og Mads Silberg videre, at Venstre i Solrød i den forbindelse er en »privat forening på linje med en badmintonklub eller lignende, så hvem ved, hvor langt de af borgmesteren videregivne fortrolige oplysninger er spredt på daværende tidspunkt«.

I anmeldelsen står der desuden:

»Da Jane på intet tidspunkt i forløbet har drøftet eller talt med borgmester Niels Hörup om sagen, er de fortrolige oplysninger, han videregiver, udelukkende nogle han har fået oplyst fra Solrød Kommunes administration«.

Borgmester Niels Hörup mener ikke, han har gjort noget forkert.

- Jeg har ikke overtrådt reglerne om navneforbud ved offentlig omtale - og derudover har jeg ikke yderligere kommentarer, da politiet for øjeblikket behandler sagen, siger han til DAGBLADET.

I Retsplejelovens paragraf 31 står der:

»Retten kan i straffesager forbyde, at der sker offentlig gengivelse af navn, stilling eller bopæl for sigtede (tiltalte) eller andre under sagen nævnte personer, eller at den pågældendes identitet på anden måde offentliggøres (navneforbud), når offentlig gengivelse må antages at bringe nogens sikkerhed i fare, eller når offentlig gengivelse vil udsætte nogen for unødvendig krænkelse«.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk