7. april 2020
Den nye vicerektor på Solrød Gymnasium er også en habil trommeslager ved siden af det faglige.
gallery icon

Se billedserie

Den nye vicerektor på Solrød Gymnasium er også en habil trommeslager ved siden af det faglige.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vicerektor på stikkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vicerektor på stikkerne
Solrød - 16. februar 2020 kl. 08:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 1.februar tiltrådte Jeppe Struve Larsen stillingen som Solrød Gymnasiums nye vicerektor.

Det er en mand, der sætter stor pris på daglig elevkontakt, pædagogisk udvikling, faglige udfordringer og ja, sit elskede trommesæt. Sådan skriver Solrød Gymnasium i et lille portræt af den nye mand på holdet.

Struve Larsen er nemlig uddannet inden for musikvidenskab, så foruden sit andet fag oldtidskundskab, kan han undervise i musik på gymnasiet. Det er dog ledelsesarbejdet, der de sidste 12 år har optaget ham professionelt.

Han kommer fra Skt. Annæ Gymnasium, hvor han tog den slagne vej fra årsvikar til fastansat, fra underviser til uddannelsesleder. Han kan sagtens se ligheder mellem de to skoler, fortæller han:

- Hvor Skt. Annæ rummer en smule færre elever end Solrød Gymnasium, ser jeg allerede nu flere lighedspunkter mellem de to skoler. Jeg kunne jo ikke holde mig væk fra mit nye gymnasiums Åbent Hus-arrangement her den 20. januar og allerede her blev det synligt for mig, hvor mange engagerede elever, der går på skolen, fortæller han.

- Over 175 elever var mødt frivilligt op og demonstrerede i det ene lokale efter det andet, at de er i stand til at omsætte teoretisk faglig viden til praksis og formidling. Jeg kunne se, hvordan de trods deres unge alder turde at stille sig frem på scenen og tage ordet foran over 500 fremmødte gæster. Flere af dem er tydeligvis vant til at have indflydelse på deres gymnasium, tænkte jeg den aften, mens jeg stod og nød stemningen oppe på scenen.

Han glæder sig til at være en del af en skole, hvor der er plads til, at mange forskellige unge søger hen til studiestart.

- Jeg tror, at de der søger herhen er unge, som kan relatere sig til lærerne og de ældre elever, som de mødte i løbet af aftenen.

Nogle af de kommende elever vil få brug for en ekstra hjælpende hånd, andre vil kaste sig over talentudvikling eller bare ned i fagene i det daglige skema. Men netop det, at et gymnasium kan favne begge dele, synes jeg er utroligt vigtigt, siger Jeppe Struve Larsen

Han pointerer også, at det er vigtigt at give de unge medindflydelse i hverdagen:

- På Skt. Annæ lå det mig altid meget på sinde at arbejde med alle slags elevers behov. Det kan jeg tydeligt fornemme, at man også gør på Solrød Gymnasium inden for mulighedernes rammer.

Ifølge den nye vicerektor kan vi som mennesker ikke undgå at have perioder, hvor der virkelig skal præsteres. Men sker det i en god proces, og hvor eleverne føler medindflydelse, så vil de i mange tilfælde opleves positivt.

Elever, der tør mene noget, har Jeppe Struve Larsen allerede nu fundet kontakt til på sin nye arbejdsplads. Elevrådet havde nemlig ikke kun en repræsentant med til ansættelsessamtalerne, de var også på listen over nogle af de første, som den nye vicerektor var sat til at møde af rektor, Bjarne Thams.

- Det synes jeg er enormt positivt, og elevrådet og jeg har faktisk allerede påbegyndt samarbejdet. Vi skal jo som alle andre skoler i gang med den årlige elevtrivselsundersøgelse og det efterarbejde, som følger med for at skabe udvikling ud fra svarene, siger han og understreger vigtigheden af at have et elevråd på en skole:

- Det bekræfter eleverne i, at det nytter at bruge sin stemme, og det giver ledelsen og lærerne mulighed for bedre at forstå, hvad der rører sig blandt eleverne.

Jeppe Struve Larsen fortæller, at han selv var politisk bevidst og engageret allerede som ung, hvor han i 16-års alderen samtidigt forelskede sig i sit instrument, der senere skulle lede ham ind på drømmestudiet og ind i jazzverdenen på hobbyplan. I dag er han gift med Marlene og far til Jonatan på 17 år og Lea på 13 år.

Adspurgt, hvad hans bedste råd til unge mennesker generelt er, svarer han prompte:

- Brug din stemme. Kast dig ud i livet. Også i den del, der føles svært. Som ung må vi gerne mene noget, også selv om andre møder os med andre perspektiver. Mødet med andre menneskers holdninger får os ikke til at fremstå dumme. Det viser bare andre, at vi tør blive klogere og mere nuancerede.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk