18. oktober 2019
Fundet af en død - og angiveligt mishandlet kat - i Solrød har fået Kattepatruljen til at udlove en dusør for oplysninger i sagen. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Fundet af en død - og angiveligt mishandlet kat - i Solrød har fået Kattepatruljen til at udlove en dusør for oplysninger i sagen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udlover 10.000 kr. i dusør efter mulig grusom mishandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udlover 10.000 kr. i dusør efter mulig grusom mishandling
Solrød - 09. maj 2019 kl. 09:54
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Foreningen Kattepatruljen efterlyser vidner til mulig mishandling af kat begået ved samlingspunktet Kilen i Solrød Strand. Nu udloves en dusør på foreløbig 10.000 kr. til personer, der ligger inde med information, der kan bidrage til opklaringen af hændelsesforløbet.

Gerningsstedet er sandsynligvis »Kilen« ved Solrød Gymnasium, hvor en del borgere færdes i de rekreative omgivelser.

Patruljen fortæller, at Skærtorsdag, den 18. april, omkring middagstid, blev en tilsyneladende livløs kat fundet af en borger der var ude og gå tur med sine børn.

- Katten var fortsat i live, men grundet dens alvorlige skader kunne den ikke stå oprejst, og katten blev fundet liggende på siden med blod fra dens knuste ansigt, der bar præg af slag eller stump vold. Endnu en borger kom til, og sammen hjalp borgerne den tilskadekomne kat op fra Kilen og lagde den i græsset, hvorefter en dyreambulance blev tilkaldt. Katten afgik ved døden inden dyreambulancen ankom, og børnene lagde blomster på katten og tog afsked inden den blev kørt væk. fortæller formand Hans Olsen fra Kattepatruljen og oplyser, at episoden efterfølgende er blevet anmeldt til Midt- og Vestsjællands Politi.

Han fortæller videre, hvordan Kilen, der er et populært samlingspunkt for områdets unge, er flittigt besøgt om aftenen og natten igennem.

- Borgerne i området fortæller samstemmigt, at der natten til Skærtorsdag var mere larm og høj musik end vanligt, og at en større gruppe unge mennesker kørte ræs med deres scootere omkring det tidspunkt, hvor katten muligvis har mødt sin skæbne. Kattepatruljen vil derfor gerne i kontakt med disse unge, der muligvis kan bidrage med information, siger Hans Olsen og forklarer, at katte sjældent færdes i åbne områder som Kilen:

- En dødelige såret kat ville aldrig lægge sig til at dø i et sådant område, og det er ganske utænkeligt, at katten skulle være påkørt af eksempelvis en bil på en nærliggende vej, for derefter at slæbe sig selv ned i Kilen.

I følge Kattepatruljen har området siden 2016 været genstand for en voksende koloni af herreløse og vildtlevende katte, der særligt færdes omkring gymnasiet, centeret og stationspladsen.

- Utallige borgere har gjort kommunen opmærksom på problemet men kommunen ignorere borgerne og fejer henvendelserne til side. Kattepatruljen opholder sig i området og forsøger at hjælpe de herreløse katte, og har selv været i dialog med kommunen, der benægter, at de mange herreløse katte er et problem trods borgernes mange protester, siger Hans Olsen.

Han oplyser, at Kattepatruljen ikke med 100procents sikkerhed kan konkludere, at katten der blev fundet i Kilen er tæsket ihjel.

- Men borgernes beskrivelser af kattens tilstand, og det faktum, at katten blev fundet i et åbent miljø, peger i den retning, siger Hans Olsen og fortsætter:

- Katten kan meget vel være en tam ejer kat, og ikke nødvendigvis én af de mange herreløse der lever i området. I Danmark er det ikke lovpligtigt at registrere sin kat med øretatovering eller mikrochip, og derfor sidder der muligvis en borger i Solrød Kommune, der savner sin kat. Vi håber på, at dusøren kan være med til, at bidrage til opklaringen af kattens skæbne.

Dusøren er i øjeblikket på 10.000 kroner, efter et bidrag på halvdelen af beløbet fra en anonym katteelsker - men den kan måske blive endnu større med yderligere bidrag fra befolkningen, oplyser Kattepatruljen.

De hører gerne fra enhver borger, der kan hjælpe med opklaringen, og anonyme henvendelser respekteres.

Kattepatruljen kan træffes på telefon 42951864 eller via hjemmeside www.kattepatruljen.dk og på Facebook.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk