10. april 2020
Det er stadig tilladt at spille golf på banen i Solrød. Spørgsmålet er så, hvor mange der vil benytte muligheden. Foto: Jesper From
gallery icon

Se billedserie

Det er stadig tilladt at spille golf på banen i Solrød. Spørgsmålet er så, hvor mange der vil benytte muligheden. Foto: Jesper From
Foto: FROM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trods anbefaling lukker golfbane ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods anbefaling lukker golfbane ikke
Opdateret 19. marts 2020 kl. 13:42
Solrød - 19. marts 2020 kl. 13:14
Af Jesper From
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trods anbefaling fra Dansk Golf Union, så har baneejer Flemming Hyveled ikke planer om at lukket Solrød Golfbane, mens coronavirusen hærger.

arrow Læs også: Golfen må vente: Klubben lukker

- Der ligger ikke et lovkrav fra Regeringen om, at vi skal lukke. Og så længe, der ikke gør det, holder vi banen åben, fortæller Flemming Hyveled.

Formand Pia Hansen fortæller at der er sendt meddelelse ud til alle klubbens medlemmer med de nye restriktioner. Hun gør endvidere opmærksom på, at bestyrelsens holdning er den samme som Dansk Golf Unions:

- DGU anbefaler, at man lukker golfbanen, og de anbefalinger støtter vi, fortæller Pia Hansen.

Men ikke desto mindre holdes Solrød Golfklub - modsat Køge, Harekær, Skovbo og Valløs golfklubber - stadig åben for spil indtil videre.

På DGUs hjemmebane bliver der stillet mange relevante spørgsmål til, hvorfor de er gået ud med anbefalingen til at golfbanerne lukkes for tid.

Her er par spørgsmål og svar:
Hvor kan man da blive smittet på golfbanen?

- I golf er der risiko for, at man rører ved mange af de samme ting fx. hulkoppen, flagstangen, boldmaskiner mv. Ligeledes kan vi risikere, at hvis der kommer en dag med 8-9 grader og høj sol, så kommer der rigtigt mange spillere på golfbanen og så kan det blive svært at håndhæve forbuddet om forsamling af max 10 personer.

Er en gåtur i naturen ikke at sammenligne med at gå en runde golf?

- Jo, det kan man sige og vi har da også været i tvivl om vores anbefaling. Risikoen ved smittespredning på golfbanen er lav - men situationens alvor taget i betragtning og myndighedernes opfordring til, at vi alle tager ansvar, ønsker vi at golfsporten tager et samfundsansvar og minimerer smittespredningen. Er vi i tvivl, bør vi lade være - og vi er i tvivl - og derfor denne anbefaling.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk