26. juli 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tillidsmand for brandmænd frygter fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Tillidsmand for brandmænd frygter fremtiden
Solrød - 11. januar 2019 kl. 13:11
Af Jesper From

Michael Hansen er både vred og uforstående. Solrød Brandvæsen står over for en reduktion, og det kan - i værste fald - få alvorlige konsekvenser.

arrow Læs også: Beredskabsdirektør kalder ny kontrakt forsvarlig

Som tillidsmand for Solrød Brandvæsen er han ikke bange for at fortælle om de konsekvenser det vil få, at der nu skæres i såvel mandskab som køretøjer.

Solrød Brandvæsen består i dag af 21 deltidsbrandmænd samt to køretøjer. En brandsprøjte og en tankvogn. Fremover bliver mandskabet på kun 17 mand og ét køretøj, da fire stillinger spares væk og tankvognen fjernes fra stationen i Solrød.

Når Solrød Brandvæsen rykker ud til en brand med deres brandsprøjte, bliver det nu med en holdleder, en chauffør og to røgdykkere. Men sikkerheden skal være i orden. Og det betyder, at man ikke sender to mand ind i et brændende hus, uden at der står forstærkning i form af to røgdykkere mere uden for huset.

Altså: Når Solrød Brandvæsen er først fremme ved en brand, må de kun slukke branden udefra - indtil der kommer assistance fra Køge, Roskilde eller Greve. Og da Solrød heller ikke kan stille med deres egen tankvogn, så vil vandet hurtigt slippe op, da brandsprøjten kun kan medbringe 5000 liter. Det rækker til omkring 10-12 minutters slukning.

En anden konsekvens af besparelsen kan meget let blive, at nogle af de 21 tilbageværende deltidsbrandfolk stopper.

- Jeg kan naturligvis kun gisne om det. Men med kun én brandsprøjte kan det betyde, at der er nogle brandfolk, som aldrig bliver kaldt ud - og så gider de måske ikke længere, fortæller Michael Hansen.

- Og vi er i forvejen et lille mandskab. Jeg har været i Solrød Brandvæsen i 19 år. Vi har haft fire køretøjer - nu kommer vi ned på kun ét. Så jeg er særdeles bekymret for fremtiden. For det er hårdt arbejde, at være deltidsbrandmand, Vi knokler virkeligt, når vi er på opgaver, og efter tyve minutter er man godt mør.

Et andet minus, hvis Solrød Brandvæsen som første bølge kun kommer med en brandsprøjte, er i forbindelse med trafikuheld på den voldsomt trafikerede Køge Bugt Motorvejen. Her anvendes tankvognen ikke kun som en »vandvogn«, men bliver placeret på vejen som en skærm for de arbejdende brandfolk. Fremover skal man så vente på at assistancen er fremme fra kollegerne fra andre byer.

- Så denne her reduktion hos Solrød Brandvæsen er ganske enkelt dumt. Man sætter os i en dårlig situation - kun for at spare nogle få kroner, raser TR Michael Hansen.

I et opslag på Facebook skriver Michael Larsen blandt andet - direkte henvendt til kommunens borgere:

»Så kære Solrød borgere, vi vil MEGET gerne kunne hjælpe dig og din familie, hvis uheldet er ude. Men byrådet har valgt at hvis vi skal ind og røgdykke efter dig, eller klippe dig fri af en bil - skal vi vente på nabobrandvæsenet.«

arrow Beredskab: Ishøj går sammen med Greve og Høje-Taastrup
04. december 2018 kl. 21:34 Opdateret: kl. 21:27
arrow Alarm i beredskabet: Greve går med Høje-Taastrup
04. december 2018 kl. 14:07 Opdateret: kl. 13:35
arrow Beredskabskaos: En lille branddør på klem for Solrød
29. november 2018 kl. 16:04 Opdateret: kl. 12:52
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk