1. august 2021
Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strandhus med restaurant i halv størrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Strandhus med restaurant i halv størrelse
Solrød - 25. januar 2020 kl. 06:27
Af Torben Thorsø

Strandens Hus i Solrød er et projekt som mange ser frem til, men på de afholdte borgermøder har stridspunktet været den planlagte restaurant, der også er på tegnebrættet ved siden af foreningsfaciliteterne.

arrow Læs også: Kritik: Byrådet accepterer tvivlsomme interesser

På baggrund af adskillige høringssvar har administrationen i Solrød da også opfordret økonomiudvalget til omtrent at halvere størrelsen på restauranten - en indstilling Økonomiudvalget fulgte på det seneste møde.

- Med den her indstilling kommer vi ned i størrelse og samtidig nok tættere på, hvad den oprindelige intention med projektet var, siger borgmester Niels Hörup (V), der nu håber, at naboerne kan »glæde sig ubekymret til Strandens Hus.

Hele projektet for enden af Østre Strandvej begyndte som et ønske om at give vandhunde og vandsportsklubber i området bedre faciliteter. Det første til et projekt, hvor en restaurant også var en væsentlig del af projektet.

Den del førte til en heftig debat på de afholdte borgermøder og der er også indkommet en del høringssvar, hvor beskeden var klar: Vi vil ikke have en stor restaurant på området, men hellere en mindre cafe!

Det ønske har Økonomiudvalget altså ønsket at imødekomme ved at godkende administrationens indstilling om et projekt, hvor

der er en reducering af arealet til gæster i restauranten til cirka det halve - dermed bliver der ikke plads til 100 gæster indenfor men »kun« omkring 50-60 gæster. Det sker ved en reduktion i maksimalt tilladt etageareal i byggefeltet fra 350 kvadratmeter til 200 kvadratmeter.

- Vi har valgt at imødekomme kritikken og opgaven med oplægget har været at finde proportionerne og balancen i projektet; finde ud af, hvor det rigtige snit var, så vi bibeholder ideen i Strandens Hus og samtidig ikke laver et projekt de nærmeste naboer frygter, forklarer Niels Hörup.

Da det oprindelige oplæg til en restaurant ved Strandens Hus blev præsenteret kom det til at fremstå som om en mindre udgave i form af en cafe eller bistro ikke ville kunne løbe rundt og derfor heller ikke ville være attraktiv for den private part, der nu skal opføre et mindre byggeri på kommunens sokkelgrund ved det kommunale foreningshus.

Den del har borgmesteren og resten af Økonomiudvalget dog ikke skænket mange tanker, fortæller han.

- For at være helt ærlig ved vi jo ikke, hvordan interessen er før vi får udbudt projektet - men med et mindre byggeri, må der jo også skulle en mindre investering til, bemærker han og glæder sig ellers over, atd et er et enigt Økonomiudvalg, der står bag beslutningen om at nedskalere restauranten.

På den baggrund forventer han også at udvalgets beslutning ligeledes bliver tiltrådt, når Solrød Byråd har punktet på det næste byrådsmøde, mandag den 27. januar.

arrow Høringssvar: Kasketforvirring i Strandens Hus
30. juli 2020 kl. 14:49 Opdateret: kl. 14:49
arrow Kritik: Strandprojekt præget af arrogance
25. juli 2020 kl. 06:18 Opdateret: kl. 13:47
arrow Nyt spisehus på stranden i faste rammer
30. juni 2020 kl. 12:26 Opdateret: kl. 10:01
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk