13. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støjplaget borgmester: Det er regeringens ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Støjplaget borgmester: Det er regeringens ansvar
Solrød - 06. maj 2021 kl. 18:00
Af Torben Thorsø

Det er ubetinget statens ansvar at gøre noget ved støjproblemerne langs Køge Bugt Motorvejen, mener Niels Hörup, der er borgmester i en af de støjplagede kommuner statsvejen går igennem.

Han peger på, at de afsatte tre milliarder kroner til en støjpulje måske lyder af meget, men i praksis er det slet ikke nok.

Han opstiller et hurtigt regnestykke, hvor det i følge Niels Hörup, borgmester i Solrød, rundt regnet, koster mindst 10 millioner per kilometer med støjværn langs en motorvej - og det er bare på den ene side af vejen.

- Der er cirka 5,5 kilometer motorvej gennem Solrød, så det løber op i omkring 110 millioner kroner. Det er altså ret store tal, vi taler om og det har en kommune simpelthen ike økonomi til at løfte, konstaterer han.

Det hele handler om det »infrastrukturudspil«, hvor regeringen har afsat tre milliarder kroner til at bekæmpe trafikstøj langs nogle af Danmarks mest støjplagede vejstrækninger.

Her er Solrød Kommune ikke med i en kommende forsøgsordning og det skal laves om, siger Niels Hörup:

- Vi skal med i den kommende forsøgsordning, også i første omgang, mener han og pointerer, at hans kommune har gjort sin del for at nedbringe trafikstøjen.

Der er blandt andet etableret høje støjvolde på lange strækninger af motorvejen gennem Solrød Kommune og man har på mange måder været meget aktiv i arbejdet med at gøre politikerne opmærksomme på støjproblemet.

- Men det ér altså en statsvej og derfor må anavsret for at gøre noget ved støjproblemet også ligge hos regeringen, siger borgmesteren, der allerede har været i kontakt med flere trafikordførere og folketingsmedlemmer på Christiansborg.

Han føler, at de foreløbig har været lydhøre og forventer også, at man vil kigge seriøst på det udspil som Venstre på landsplan snart kommer med.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk